Janssens: 'Hebben rellen zelf uitgelokt'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Janssens: 'Hebben rellen zelf uitgelokt'
Foto: © SC

Na de wedstrijd tussen Antwerp en Tubeke in de eindronde kwam het tot rellen tussen Antwerpfans en de Antwerpse politie. "Rellen die best vermeden hadden kunnen worden als er geen provocatie had geweest", aldus de Antwerpfans.

Ook Antwerpse burgemeester burgemeester Patrick Janssens (SP.A) en korpschef Eddy Baelemans bekenden dat het optreden verkeerd was. Als de agenten in gevechtstenue zich niet als een muur voor de voetbalfans hadden opgesteld, was het hoogstwaarschijnlijk rustig gebleven.

'De officier die het bevel voerde, maakte een inschattingsfout. Op basis van de uitslag (Antwerp verloor met 0-1) ging hij uit van het worst case scenario. Daarbij ontwikkelde hij een zware machtsontplooiing van de agenten. Zo werd de frustratiedrempel bij de supporters snel bereikt. Ze werkten als een rode lap op een stier", aldus Baelemans.

Niettegenstaande hun mea culpa waren Baelemans en Janssens vol lof over de agenten op het terrein: 'Die hebben zich heel correct gedragen en al werden ze bekogeld, ze gingen niet in op de provocaties.' Tijdens de incidenten raakten 7 agenten gewond, van wie er één naar het ziekenhuis moest. Er werden 13 heethoofden administratief aangehouden en 10 kregen een proces-verbaal voor inbreuken op de voetbalwet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties