Rozehnal: 'Vechten tegen Turkije'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Rozehnal: 'Vechten tegen Turkije'
Foto: © SC

Bij het derde doelpunt van Portugal tegen Tsjechië kreeg Cristiano Ronaldo een vrijgeleide richting doel van de Tsjechische verdediging. De Portugees nam de uitnodiging in dank aan en bood Ricardo Quaresma op een schoteltje de 1-3 aan.

Vanuit Genève

David Rozehnal, ex-Club Brugge en centraal in de verdediging, slaat mea culpa. “We speelden met onze defensie dieper dan we moesten en Cristiano Ronaldo kreeg veel te veel ruimte. Er stond gewoon niemand in zijn buurt.”
 
De eerste helft was hij bijna onzichtbaar, maar toch zorgt hij weer voor de beslissing.
 
“Hij kiest zijn momenten en dat maakt hem de grote speler die hij is. Je hebt hem bijna de hele wedstrijd niet gezien, maar toch scoort hij en zorgt hij voor de beslissende pass bij de laatste treffer.”
 
Hoe blik je terug op de eigen wedstrijd?
 
“Ik had liever nog wat beter gespeeld en de drie punten gepakt, maar het was al beter dan tegen Zwitserland. Nu de drie punten nog.”
 
De laatste partij tegen Turkije wordt beslissend.
 
“Het wordt een echt gevecht. We willen ons kwalificeren voor de kwartfinales. Daarna is alles mogelijk. Griekenland was vier jaar geleden ook niet de beste ploeg, maar ze hebben wel gewonnen. Al denken wij nog niet aan de finale.”
 
Om die te bereiken zullen de spitsen toch makkelijker moeten scoren.
 
“Baros heeft vandaag (woensdag, red.) een goede wedstrijd gespeeld, maar hij heeft die spijtig genoeg niet beloond gezien met een doelpunt. Dat komt nog wel. Hopelijk heeft hij die gehouden voor de laatste wedstrijd tegen Turkije.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties