Daniel Pudil wellicht nieuwe aanwinst van Genk

De Nijs Michael
| 20 reacties
Daniel Pudil wellicht nieuwe aanwinst van Genk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk haalde intussen al drie nieuwe spelers in huis, maar de honger van de Limburgers is nog niet gestild. Aanstaande dinsdag hopen de Genkenaars een nieuwe aanwinst voor te stellen, intussen blijkt dat het gaat om de Tsjech Daniel Pudil.

Daniel Pudil is een linkerflankspeler die afgelopen seizoen aan de slag was bij de Tsjechische landskampioen Slavia Praag. De 21-jarige Pudil was er, net als Anderlechtspeler Stanislav Vlcek overigens, mede verantwoordelijk voor kwalificatie voor de afgelopen Champions League, Slavia schakelde toen het Nederlandse Ajax uit.

Pudil kan heel wat adelbrieven voorleggen. Zo scoorde hij afgelopen seizoen zes keer in de Tsjechische compeititie. Daarnaast is hij ook Tsjechisch international, de aanvallende middenvelder liep een selectie voor het EK echter mis door een handblessure. Volgens Pudil zelf liep hij die blessure op bij het vieren van een doelpunt, in Tsjechië doen echter andere verhalen de ronde. Als we de media in dat land mogen geloven heeft de international die blessure te danken aan een vechtpartij met Bohemians-speler Jiri Vagner, daardoor zou Pudil ook niet langer gewenst zijn bij Slavia. Daarom zou de aanvallende middenvelder deze zomer terugkeren naar Slovan Liberec, maar daar wil Racing Genk nu een stokje voorsteken. De Limburgers hebben nog een ultiem bod op de Tsjech uitgebracht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties