Twente telt 2,5 miljoen neer voor Tioté

De Nijs Michael
| 17 reacties
Twente telt 2,5 miljoen neer voor Tioté
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cheik Tioté verlaat het Astridpark deze zomer, hij gaat aan de slag bij het Nederlandse Twente. Het bestuur van paars-wit treurt alvast niet om het vertrek van de Ivoriaan, want de transfer is bijzonder lucratief voor de Brusselaars.

Cheik Tioté kwam bij Anderlecht zelden of nooit aan de bak, daarom werd de jonge verdedigende middenvelder afgelopen seizoen verhuurd aan het Nederlandse Roda JC. Daar brak de Ivoriaan wel door, maar toch gaf paars-wit zijn akkoord voor een transfer van de jongeling. Onlogisch is dat niet, het Nederlandse FC Twente telt namelijk liefst 2,5 miljoen euro neer voor Tioté. Bovendien krijgt Anderlecht ook 20% van het transferbedrag als Twente hem doorverkoopt. 

Herman Van Holsbeeck, manager van Anderlecht, is dan ook een tevreden man. "Dit bewijst dat we er alle belang bij hebben om jonge spelers uit te lenen. Als Tioté bij ons in de reserven gespeeld had, hadden we er nooit zoveel geld voor gekregen", aldus Van Holsbeeck. Daarnaast lijkt ook een vertrek van Mark De Man nabij, als de speler zelf tot een akkoord met Roda JC komt toch. "Op clubniveau geraken we er wel uit", laat Anderlecht weten bij monde van manager Van Holsbeeck.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties