Brückner: 'Niet te geloven'

Nico Wieme
| 0 reacties
Brückner: 'Niet te geloven'
Foto: © SC

In het verliezende kamp kon coach Karel Brückner amper geloven wat er zich in het slotkwartier van de wedstrijd Turkije-Tsjechië had afgespeeld. De afscheidnemende Tsjechische bondscoach staarde lange tijd wezenloos voor zich uit.

Door de uitschakeling van Tsjechië op dit EK eindigt het verhaal van Karel Brückner als Tsjechisch selectieheer nogal abrupt. De 68-jarige bondscoach neemt afscheid van de nationale ploeg.
 
Brückner was wel nog nuchter genoeg om een correcte analyse van de match te kunnen maken. “We zijn te snel teruggekrabbeld in de slotfase. Mijn spelers zijn slecht omgegaan met de druk van de Turken.”
 
De afscheidnemende coach geeft toe dat hij in de eerste helft genoot van het variatievoetbal dat zijn team op de mat bracht. "De wedstrijd was zo goed begonnen voor ons. Met Jan Koller in de spits hebben we veel ruimte gecreëerd. Het werkte.”
 
“Op zo'n manier is het erg om uitgeschakeld te worden. We verliezen de match door een individuele fout. Dat is niet te geloven”, stamelde een geëmotioneerde Brückner. “Ik ga nog lang slecht slapen. We stonden op drie minuten van de kwartfinales.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties