Borst: 'We zijn mooie losers'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Borst: 'We zijn mooie losers'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland ligt er uit op het EK en de uitschakeling is bij onze noorderburen hard aangekomen. Desondanks blijven ook de grootste criticasters van Oranje positief over wat Nederland getoond heeft in Zwitserland en Oostenrijk.

"Ik zeg niet dat we briljant gevoetbald hebben, maar er werd gewonnen omdat iedereen heeft geknokt voor elkaar. Zelfs de vedetten hebben kilometers en kilometers gelopen", steekt Hugo Borst de loftrompet op over Oranje in de krant Het Nieuwsblad.

"We zijn er jammer genoeg niet in geslaagd om ons leuke spel te verzilveren in een Europese titel. Verliezen van een betere tegenstander is echter niet zo erg. We hoorden bij de beste acht van Europa omdat we de poule des doods hebben overleefd. We wonnen even de sympathie van Europa. Daarna sterven in schoonheid, dat is ons lot", verwoordt Borst het prachtig. "We zijn de losers van Europa, maar wel mooie verliezers."

Borst vindt overigens dat België Dick Advocaat moet aanstellen als bondscoach. "Jullie hebben een warme bondscoach nodig en Advocaat is de geschikte man. Dick is op een punt gekomen dat hij financieel een stap terug kan zetten. Ik heb het er met hem over gehad en hij wil het wel doen. Het zou mooi zijn. Advocaat past bij de Duivels", besluit Borst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties