Beste EK-elftal telt maar twee halve finalisten

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Beste EK-elftal telt maar twee halve finalisten
Foto: © SC

Met nog drie wedstrijden op het programma nadert het Europees kampioenschap zijn einde en krijgt ook het ideale elftal meer en meer zijn vorm. Opvallend: het ideale elftal telt slechts twee halve finalisten.

Vanuit Wenen

In de traditionele 4-4-2 opstelling krijgen Michael Ballack en David Villa hun plaatsje in de Castrol Best 11. In een opstelling met vijf middenvelders telt de selectie met Cesc Fabregas een extra halve finalist bij een aanvallendere instelling verschijnt Lukas Podolski in de ploeg.
 
De selectie wordt berekend op basis van iedere beweging die een speler maakt tijdens een wedstrijd op het EK en houdt rekening met het positieve of negatieve effect op de ploeg. Iedere pass, ieder schot op doel en iedere verdedigende actie heeft zijn invloed op de beoordeling van de speler.

De Castrol Best 11: Edwin Van der Sar (Ned) - Pepe (Portugal), Giorgio Chiellini (Italië), Petter Hansson (Zweden) en Olof Mellberg (Zweden) - Tranquilo Barnetta (Zwitserland), Michael Ballack (Duitsland), Wesley Sneijder (Nederland) en Hakan Yakin (Zwitserland) - David Villa (Spanje) en Ruud Van Nistelrooy (Nederland)
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties