Politie is professionele zwartverkoop tickets grondig beu

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Politie is professionele zwartverkoop tickets grondig beu
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Zwitserse politie is de professionele zwartverkoop van tickets voor Euro 2008 grondig beu en spreekt dreigende taal naar de handelaars toe.

Vanuit Bazel

“Tickets! Tickets! I need tickets! Do you have tickets?” Op 200 meter van het Sankt Jakob-stadion in Bazel zijn Britse ticketjagers op zoek naar een toegangsbewijs voor de wedstrijd tussen Duitsland en Turkije. Verkleed in Duitse outfit om de aandacht van onze oosterburen te trekken. De Brit in Mannschaft-outfit – het blijft een rare combinatie – zal echter zelf niet in de tribune zitten tijdens de eerste halve finale van het tornooi. Hij hoopt een extra spaarcentje te verdienen en dat steekt de politie tegen.
 
“Als ik je voor de match in de buurt van het stadion tegenkom, steek ik je een nachtje in de cel”, klinkt het dreigend. De half kalende politieman verklaart zijn frustratie: “Eigenlijk kan die verkoop mij niet veel schelen. Verderop staat echter een vader die met zijn kind naar de wedstrijd wil gaan, maar hij vindt er misschien geen omdat die mannen kopen en verkopen om forse winsten te maken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties