Dany David: "Het voelt aan als thuiskomen"

Niels Hendriks
| 2 reacties
Dany David: "Het voelt aan als thuiskomen"
Foto: © SC

KVSK United heeft Dany David voorgesteld als nieuwe hoofdcoach. David tekende een overeenkomst voor één seizoen bij de Noord-Limburgers. De rol van assistent-coach Philip Haagdoren zal opgewaardeerd worden.

Het Belang van Limburg sprak met de nieuwe United-trainer: "Dat sommigen zich nu afvragen van onder welk stof United mij nog gehaald heeft, stoort me niet. Ik heb er omwille van m'n job in de banksector destijds zélf voor gekozen uit 'de markt' te stappen. Net zoals ik nu ook zélf beslist heb terug te keren. Ik heb na het vertrek van Brepoels een sollicitatiebrief gestuurd."

Dany David was begin jaren negentig al assistent in tweede klasse en hoofdtrainer in eerste klasse van wijlen Lommel SK. Later was hij ook nog actief als
scout voor Lommel. "Het voelt dan ook aan als thuiskomen", lacht de 56-jarige Gelenaar. "Het stadion, het spelershome en de oefenvelden zijn nog steeds hetzelfde. Zelfs de sfeer van toen proef ik weer. Dat vind ik goed." Na z’n periode bij Lommel keerde David het voetbal nochtans even de rug toe. David: “omwille van m’n job ben ik toen inderdaad een tijdje uit beeld verdwenen. Zelfs toen ik in eerste klasse voetbalde (David was tien seizoenen verdediger bij Thor Waterschei, goed voor 163 wedstrijden in eerste nationale, nvdr) kwam m’n werk bij KBC-bank op de eerste plaats. Tot vorig jaar was ik kantoordirecteur, nu heb ik een overkoepelende kaderfunctie voor de regio Antwerpen. Ik ben dus niet langer gebonden aan de kantooruren. En zo is de combinatie met het voetbal weer mogelijk."

"Als we op de transfermarkt kunnen realiseren wat we voor ogen hebben, zie ik die eindronde zeker haalbaar", verrast David. "Akkoord, de spelerskern is wat uitgedund. Maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Ik ga er ook van uit dat Oris blijft – Kevin kan zich beter nog één jaar bij KVSK ontwikkelen, als Bergen hem écht wilde, hadden ze de transfer al lang afgerond – en voor de positie centraal op het middenveld zijn we in onderhandeling met Richard Culek. We gaan ook twee keer per week ’s namiddags trainen. Als ik dan zelf niet aanwezig kan zijn, neemt Haagdoren over. Wees gerust, ik zal de zaken goed delegeren." Philip
Haagdoren bedankte voor de job van hoofdtrainer en blijft aan als assistent. Haagdoren was trouwens actief als speler bij Lommel onder David.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties