Rechter wijst Kouyaté aan Anderlecht toe

Nico Wieme
| 5 reacties
Rechter wijst Kouyaté aan Anderlecht toe
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Aan het getouwtrek rond Cheikhou Kouyaté lijkt een einde te zijn gekomen. De rechtbank van Brussel wees de speler van Brussels immers toe aan Anderlecht.

In mei verbrak Cheikhou Kouyaté eenzijdig zijn nog doorlopend contract bij FC Brussels. De Senegalees beweerde dat hij al drie maanden niet meer betaald was door de club van voorzitter Johan Vermeersch.
 
Anderlecht zag wel iets in de speler en bood hem stante pede een contract aan. Brussels betwistte de contractbreuk, maar de arbeidsrechtbank stelde Kouyaté in het gelijk. Brussels beweerde niets van dat vonnis te weten en zei dat het de uitspraak van de derde kamer van de Arbeidsrechtbank van 5 januari 2009 afwachtte.
 
De Belgische Voetbalbond twijfelde aan het verhaal van Kouyaté en weigerde de 18-jarige speler vrij te geven. Kouyaté liet het daar niet bij en spande eind juni een kort geding aan tegen de KBVB omdat die hem niet wou vrijgeven.
 
Maandag heeft de rechtbank van Brussel beslist dat Anderlecht de middenvelder in officiële wedstrijden mag opstellen. Als de bond het vonnis naast zich neerlegt, moet ze elke dag een dwangsom van 1 000 euro betalen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties