Copa Sterchele op 23 juli

Nico Wieme
Copa Sterchele op 23 juli
Foto: © SC

Volgende week woensdag brengen Germinal Beerschot en Club Brugge hulde aan François Sterchele. Beide eersteklassers spelen dan op het Kiel een oefenmatch ter nagedachtenis van de overleden spits.

Bij de overgang van François Sterchele van Germinal Beerschot naar Club Brugge kwamen beide teams overeen om in de zomer van 2008 een oefenmatch tegen elkaar te spelen. Nu de Luikenaar op 8 mei het leven liet bij een verkeersongeval, wil Germinal Beerschot jaarlijks hulde brengen aan de Italo-Belg.
 
Woensdag 23 juli zakt Club Brugge als eerste af naar Antwerpen. “Niet toevallig staat de match gepland op 23 juli”, legt commercieel directeur Paul Heylen van Germinal Beerschot uit in Gazet van Antwerpen. “Sterchele droeg in Brugge het rugnummer 23. Na zijn overlijden zal ook niemand in onze club dat nummer nog dragen.”
 
Het is voorlopig de bedoeling om elk jaar op 23 juli een match te spelen tegen een ex-club van Sterchele. Zo kunnen in de toekomst ook Charleroi, Leuven en Kelmis in het Olympisch Stadion hun opwachting maken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties