Club wijst kritiek KV Mechelen van de hand

Club wijst kritiek KV Mechelen van de hand
Foto: © SC

Club Brugge reageert verbaasd op het feit dat KV Mechelen een schadeclaim overweegt omdat de partij tussen beide teams uitgesteld werd. Volgens het Club-bestuur volgde blauw-zwart alle regels.

"In de Profliga-vergadering van augustus 2007 hebben alle clubs unaniem beslist dat clubs waarvan twee of meer spelers zouden worden opgeroepen voor de Olympische selectie recht hebben op uitstel van hun wedstrijden in de periode van het Olympisch voetbaltoernooi", laat Club Brugge weten. Aangezien zowel Jeroen Simaeys als Laurent Ciman opgeroepen werden, is het uitstel dus gerechtvaardigd.

Club reageert op de aantijgingen van KV Mechelen dat het zonder overleg de nieuwe datum voor het duel bepaalde. "In juni 2008 beslisten de eersteklassers unaniem dat uitgestelde wedstrijden van de eerste speeldag op woensdag 24 september zouden afgewerkt worden."

Bovendien, zo laat Club weten, heeft de tegenstander ruim op tijd laten weten dat het van plan was de wedstrijd te laten uitstellen. "Daarvoor hadden we immers tot 2 augustus de tijd. Maar om de tegenstander niet in onnodige onwetendheid te laten, en organisatorische problemen te vermijden, deden we dat veel eerder", besluit blauw-zwart.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties