KVK Tienen getipt als outsider

Kevin Pieters
| 3 reacties
KVK Tienen getipt als outsider
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de Belgische Tweede Klasse of de EXQI League. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden.

KVK Tienen


* AFGELOPEN SEIZOEN

KVK Tienen strandde net zoals het seizoen ‘06-’07 op een 10de plaats. Een matig seizoen dat teveel onderhevig was aan wisselende resultaten. KVK Tienen kon nooit echt een sterke reeks neerzetten waardoor het de aansluiting met de top moest lossen, maar wel voldoende overschot had om zich te handhaven in de middenmoot.

* TRANSFERNIEUWS

KVK Tienen is in het tussenseizoen niet bij de pakken blijven zitten. Het trok de snelle (flank)aanvaller Fesquet Penga-Ilenga (Eupen) aan, net als verdediger Davy Peeters (Union) en de 19-jarige Hannes Meeus (belofte-RC Genk). De meest opmerkelijke nieuwkomer is echter Sébastian Dufoor. De ex-Roeselare spits tekende een contract voor twee seizoenen bij de Suikerploeg.

Trainer Nassen ziet dan weer de Tiense smaakmaker van het seizoen 2006-'07, Thierry Bayock, vertrekken naar derdeklasser Sérésien. Bayock werd vorig seizoen geplaagd door enkelblessures en hoopt zijn niveau in Derde Klasse terug op te krikken. Hij zal daar ploeggenoot Robbie Dello aan zijn zijde krijgen die eveneens naar Sérésien vertrekt. Verder vertrok ook Steven De Pauw naar Bergen en tekende Régis Lacroix bij reeksgenoot VW Hamme.

* VOORBEREIDING

In het eigen Bergéstadion kreeg KVK Tienen onder meer landskampioen Standard Luik en het Engelse Sheffield United over de vloer. Een stunt tegen de Engelse tweedeklasser bleef uit (1-3). Maar dit was slechts uitstel want de Suikerploeg zegevierde wel tegen de Rouches (2-1) met onder andere een doelpunt van kersverse aanwinst Dufoor. Ploegen als KSK Hasselt (0-3), Wijgmaal (2-0) en Roosbeek (8-0) waren een hapklare brok voor dit Tienen. De kers op de taart van deze voorbereiding was de winst tegen het Nederlandse Roda JC met 2-3.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Michaël Lacroix, die in het seizoen 2006-'07 overkwam van Francs Borains, wist zich meermaals in de kijker te spelen vorig seizoen. Hij valt op door zijn snelheid en polyvalentie als flankspeler. Zijn jeugdopleiding kreeg Lacroix bij Anderlecht, waar hij het schopte tot de beloftenploeg. De jonge middenvelder heeft nog heel wat groeimarge en dat ziet trainer Nassen ook: "Hij is dan ook een speler met vele kwaliteiten. Tactisch en technisch brengt hij een meerwaarde voor dit Tienen. Soms houdt hij er het kopje niet bij, maar indien hij op dit elan doorgaat, kan hij het team nog veel bijbrengen."

* VERWACHTINGEN

De verwachtingen bij de Suikerploeg zijn hoog gespannen. Een sterke voorbereiding, gerichte aankopen en een sterk geheel, maken van dit Tienen mogelijks een outsider voor de eindronde. We voorspellen echter een “net-niet-scenario” voor de Suikerploeg met een belangrijk aandeel in het afsnoepen van punten bij de topfavorieten.

Prognose: zesde plaats. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties