Competitie heet voortaan Jupiler Pro League

Anthony Van der Planken
| 24 reacties
Competitie heet voortaan Jupiler Pro League

De Belgische eerste klasse gaat voortaan door het leven als de Jupiler Pro League. Dat maakte de Profliga vandaag bekend. De naamswijziging moet een opstap zijn richting een spectaculairdere competitie.

Spreek niet meer van de Jupiler League, maar van de Jupiler Pro League. Dat was de grote boodschap van de Profliga -die voortaan door het leven gaat als de Pro League- op zijn persconferentie vandaag. De naamsverandering kadert in het streven naar meer professionaliteit, zo vertelt voorzitter Ivan De Witte. "Nu de hervorming van de competitie doorgevoerd wordt, leek het ons een goed moment om een nieuwe missie te formuleren: we willen gaan naar een competitie die professioneler en kwalitatiever en dus sterker en krachtiger is, en daarnaast meer entertainment en spektakel biedt."

"De missie van meer kwaliteit en professionaliteit vertaalt zich naar verschillende domeinen: van financiële transparantie tot de arbitrage en ook de stadions en het in beeld brengen van de matchen op televisie."

Daarom werd naast het nieuwe televisiecontract ook de overeenkomst met hoofdsponsor Jupiler tot 2011 verlengd. Samen met Jupiler en Belgacom zal de Pro League werk maken van enkele initiatieven, die zowel de clubs als de supporters ten goede zullen komen. Zo draagt de topschutter niet langer een Gouden Bal, maar wel een Gouden Stier met zich mee. En ook de beste fanclub mag zich straks zo'n Gouden Stier toeëigenen.

Om de competitie aantrekkelijker te maken, vragen de achttien eersteklassers hun trainers om zo aanvallend mogelijk te spelen. De Pro League stelde zelfs een verklaring op, die ondertekend werd door alle trainers uit eerste klasse. "Met die verklaring willen we niet de aanpak van de ploegen beïnvloeden, maar wel alle trainers scharen achter een gemeenschappelijk doel: van de Jupiler Pro League 2008-2009 een fantastisch voetbalseizoen maken. Op deze manier willen de Pro League en de trainers de supporters warm maken voor het nieuwe seizoen."

Ook rechtenhouder Belgacom wil meewerken aan een aantrekkelijkere competitie. "Net zoals vorig jaar beschikt Belgacom TV over de rechten van de Jupiler Pro League", legt Belgacom TV - baas Jean-Charles De Keyzer uit. "Voor het nieuwe seizoen hebben we de voetbalzender omgedoopt tot ‘Belgacom 11’ in plaats van ‘11’, wat gepaard gaat met een restyling: een nieuw logo en nieuwe tune zullen de matchen begeleiden. Belgacom 11 is de digitale zender voor al wie  niets van de Jupiler Pro League wil missen."

Belgacom lanceert ook enkele nieuwe abonnementen. Bovendien zal het voor het eerst ook wedstrijden in Hoge Definitie uitzenden: elke speeldag drie, waarvan twee op de zogenaamde 'Super Sundays'. De telecomreus verlengde ook zijn overeenkomst met productiehuis Woestijnvis, dat verder gaat met hetzelfde team, gebouwd rond Bart Raes, Wim De Coninck, Gert Verheyen, Koen Meulenaere, Wouter Laermans en Niko Lainé.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties