G. Beerschot: 'Minder dan afgelopen seizoen'

Dirk Pieters
| 0 reacties
G. Beerschot: 'Minder dan afgelopen seizoen'

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 16 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar de nieuwe voetbaljaargang graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen met kampioen Standard. 


GERMINAL BEERSCHOT

* AFGELOPEN SEIZOEN

Germinal Beerschot beleefde een mooi seizoen. Het begon wel heel slecht aan de competitie, maar na een schitterende reeks van overwinningen ging het de winterstop in met 29 punten en een uitstekende derde plaats. In de terugronde kende Germinal Beerschot een lichte terugval, maar wist het uiteindelijk toch nog op een mooie vijfde plaats te eindigen.

* TRANSFERNIEUWS

Germinal Beerschot heeft enkele smaakmakers moeten laten gaan. Het bestuur kwam echter meteen in actie op de transfermarkt om het verlies van die toppers te compenseren. De Antwerpse fusieclub trok Khalilou Fadiga, Faris Haroun en Marco Né aan om het middenveld te versterken. Ook in de aanval versterkte het zich. Zo trok Paul Kpaka opnieuw naar zijn oude liefde. Henri Munyaneza moet eveneens voor de doelpunten gaan zorgen op het Kiel. Met Kevin Vandenbergh werd een mogelijke sluipschutter binnengehaald. Ook Djordje Svetlicic, Thomas Kaminsky (Gent) en Rocky Peeters (Sint-Truiden) ondertekenden een contract bij Germinal Beerschot.

Bij de uitgaande transfers toch enkele serieuze sterkhouders, tot ongenoegen van de Kielse supporters. Zo vertrokken de Argentijnen Hernan Losada (Anderlecht) en Gustavo Colman (Trabzonspor). Ook Emmaniel Okoduwa, Arsène Né en Mor Diop verlieten Antwerpen opnieuw. Sèbastien Chabaud trok naar reeksgenoot Charleroi en Tim Vleminckx hoopt zijn carrière bij Beveren weer op te bouwen.

* VOORBEREIDING

Germinal Beerschot oefende vooral tegen de ploegen uit de Belgische lagere reeksen. Tegen die ploegen kende de Antwerpse fusieclub geen problemen. De club wou zich via de Intertoto plaatsen voor Europees voetbal. Die Intertoto moest meteen de ideale voorbereiding worden op het nieuwe seizoen. Toch werd het Europese avontuur een zware domper. De club werd uitgeschakeld door Neftchi Baku en mocht de UEFA-beker dus vergeten.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Talent heeft Marco Né genoeg. De 24-jarige aanvallende middenvelder liet in het verleden al zien een schitterend voetballer te zijn, maar blessureleed gooide roet in het eten. Germinal Beerschot geeft de ex-speler van onder andere Beveren een nieuwe kans. Marco Né speelde van 2003 tot 2006 bij Beveren, daarna bij Olympiakos. Daar werd zijn contract in januari van dit jaar ontbonden. Hij trainde mee met het FC Barcelona van zijn vriend Yaya Touré, maar kreeg daar geen contract.

* VERWACHTINGEN

De ploegen in de subtop zijn allemaal aan elkaar gewaagd, wat de strijd des te spannender zal maken. Germinal Beerschot verloor met Losada zijn absolute smaakmaker. In zijn plaats kwam Haroun, het valt af te wachten hoe hij aardt in het Antwerpse. Germinal Beerschot kan enkele toppers voor de bijl doen gaan, maar zal daarnaast even goed punten verliezen tegen de mindere goden. 

PROGNOSE: zevende plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties