Keert Bangoura terug naar België?

Keert Bangoura terug naar België?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sambegou Bangoura wil graag terug in België komen voetballen. De aanvaller zit op een zijspoor bij Boavista en de Portugese club wil hem gratis uitlenen. Bangoura contacteerde zakenwaarnemer Geert Lermyte om voor hem een nieuwe club te zoeken.

"Zoals je weet is Sambegou, die pas 26 is, de vroegere "scoringsmachine" van Lokeren (2000-2003: 85 matchen, 41 doelpunten) en Standard (2003-dec 2005: 53 matchen, 21 doelpunten)," weet Lermyte aan onze redactie te melden. "Daarna is hij voor 1,5 miljoen euro naar Stoke City getransfereerd waar hij in zijn eerste seizoen onder Johan Boskamp nog negen doelpunten scoorde in 23 matchen. Onder Boskamps’ opvolger kreeg hij nog weinig speelkans wat resulteerde in een tijdelijk verblijf bij Brussels (Jan 2007-Jun 2007) waar hij ondanks een blessure toch nog twaalf matchen speelde en drie maal scoorde."

"Stoke heeft hem dan verkocht aan Boavista dat Sam echter in december 2007 (na dertien matchen en één goal) wegens financiële moeilijkheden uitleende aan Cadiz uit de Segunda Division. Hij speelde er nog tien matchen en scoorde één goal. Het was ook moeilijk spelen in Cadiz bij een ploeg die helemaal niet draaide en die nu zelfs uit de Segunda Division is getuimeld."

"Boavista is inmiddels mede wegens financiële moeilijkheden door de Bond teruggezet naar de tweede klasse, en om de loonlast te verlichten mag Sam een jaar gratis uitgeleend worden. Hij heeft er nog een contract tot 2010. Ik ben nu dus op zoek naar een club voor hem. RC Lens heeft reeds wat interesse getoond, er is een mogelijkheid in Griekenland maar ook voor België, waar hij gekend is, staat hij zeker open. Ook Nederland is een optie gezien Sam intussen de Belgische nationaliteit heeft."

"Sam wil graag bewijzen dat hij nog steeds de goalgetter van weleer is. De vele (tijdelijke) overgangen zijn nooit goed geweest voor het vertrouwen en de automatismen waar een spits het nu eenmaal moet van hebben. Hij wil een volledig seizoen ergens aan de slag kunnen gaan en doen waar hij goed in is: scoren."   
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties