Leopold Ukkel gaat stunten in Aalst

Rombaux Gunther
| 4 reacties
Leopold Ukkel gaat stunten in Aalst
Foto: © SC

Eendracht Aalst nam het vandaag in zijn eerste bekerwedstrijd op tegen Leopold Ukkel. Aalst mocht zijn tegenstander alvast niet onderschatten want Ukkel bleek in zijn twee voorgaande wedstrijden goed bij schot.

Aalst ging in deze wedstrijd het best van start en drong de bezoekers meteen terug op de eigen speelhelft. Meteen volgde een eerste kans via een vrije trap van Kevin Franck, hij kon de bezoekende doelman echter niet verontrusten. Even later bracht diezelfde Franck de bal voor doel maar zowel Lord als Ngeukam slaagden er niet in om de bal de goede richting mee te geven. Twaalf minuten ver in deze wedstrijd kwam Ukkel een eerste maal opzetten en met succes. Gounongbe werd de diepte in gestuurd en gaf doelman Lambrecht het nakijken. Aalst was even van slag en had even tijd nodig om van deze opdoffer te bekomen. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg opnieuw wat beter in de wedstrijd maar verder dan enkele schuchtere pogingen met schoten vanuit de tweede lijn kwam het  niet. Net voor het rustsignaal kreeg Aalst de kans op de gelijkmaker, Lord haalde de achterlijn en bracht de bal voor tot bij Ngeukam die de bal in doel verlengde. De Kameroener stond echter buitenspel en zag zijn doelpunt afgekeurd worden.

Na de rust weinig verandering in het spelbeeld, Aalst probeerde wel maar slaagde er niet in om voor echte dreiging te zorgen. De ingevallen Boto ging zijn kans van op afstand maar knalde de bal hoog over. Even later stuurde Aelbrecht Lord diep maar ook de Nederlander kon de aangeboden kans niet verzilveren. Twintig minuten voor tijd sloeg het noodlot toe voor de Ajuinen, opnieuw werd Gounongbe alleen op weg gezet richting het Aalsterse doel en wist hij Lambrecht een tweede maal te verschalken. Het geloof in een goede afloop verdween bij Aalst en Ukkel wist de partij rustig uit te spelen zonder echt kansen weg te geven. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele kleine kansen maar verder dan een afgekeurd doelpunt van Lord en een wenkende kans voor Boto kwam het niet meer. Na het laatste fluitsignaal mocht de sterk en slim spelende eerste provincialer het feestje inzetten want in  de volgende ronde treft de club met Mol-Wezel opnieuw een derdeklasser.

Doelpunten;  13’ en 70’ Gounongbe 0-1 en 0-2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties