Interview Alandson Da Silva over zijn vertrek bij Club

viki meeuwis
| 14 reacties
Alandson Da Silva over zijn vertrek bij Club

Volg Standard nu via WhatsApp!

Alandson Da Silva was vorig jaar einde contract bij de jeugd van Club Brugge. Hij kreeg een contractverlenging aangeboden maar besloot er niet op in te gaan, Alandson trok naar de landskampioen Standard.

Alandson Da Silva, de competitie is opnieuw begonnen, hoe kijk je terug op de voorbereiding op het nieuwe seizoen?
Heel goed, ik mocht meetrainen met de A-kern en speelde mee in enkele oefenmatchen, waarin ook scoorde. De voorbereiding was zwaar, maar daar word ik enkel beter van.
 
Hoe kijk je terug op de voorbije jaren bij Club Brugge?
Het was een mooie periode, de spelersgroep hing goed aaneen. Ik heb er 2 mooie seizoenen gekend, alleen jammer dat ik vaak met blessures sukkelde. 
 
Waarom de overstap gemaakt van Club Brugge naar het woelige Standard?
Een verlengd verblijf bij Club was niet uitgesloten voor mijn broer en ik, maar een man was blijkbaar niet overtuigd van onze kwaliteiten. Ik kon wel bijtekenen, maar ik zou niet tot de A-kern behoren, daarom leek het me nutteloos om bij de reserven te blijven. Eén man heeft dit op zijn geweten, Luc Devroe.
 
Wat is het verschil tussen Club en Standard?
Ik heb de indruk dat Standard toch aanvallender spel brengt, er zit ook meer kracht in de ploeg. Alleen moeten we nog rustiger blijven bij een achterstand, waardoor we te vaak op rode kaarten aanlopen dan bij Club Brugge.
 
Is de verhuis van Brugge naar Luik vlot verlopen? Is er een verschil tussen de twee steden?
De verhuis is vrij vlot verlopen, we wonen nu bij Marcos. Het verschil is dat het in Brugge toch heel wat drukker is, als je in Luik over straat loopt kom je meer tot rust, omdat er minder drukte is. 
 
Ben je tevreden over jouw overstap of mis je Club Brugge voor een deel?
Aangezien ik tot de A-kern behoor heb ik zeker geen spijt, had Club me ook die kans geboden was ik nu nog daar, maar het is nu eenmaal anders gelopen. Natuurlijk denk je aan je ex-ploegmaats, maar dat is overal zo in het voetbal, hierdoor besef ik dat mijn broer en ik niet voor eeuwig bij dezelfde club zullen spelen.
 
Met welke ambitie kom je aan de start van het nieuwe seizoen?
Ik hoop dat ik mijn eerste speelminuten krijg op het hoogste niveau, dat zou heel leuk zijn. Om over een basisplaats te spreken is het nog te vroeg.
 
Als je één club mag kiezen waar je ooit voor zou willen spelen, welke club en waarom?
Dan kies ik voor Barcelona, voor mij de grootste club ter wereld, het is voor elke voetballer een droom om daar ooit te spelen. Ooit wil ik ook nog eens bij Zulte Waregem spelen. 
  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties