De Coninck verdedigt Stijnen

Philippe Crols
| 69 reacties
De Coninck verdedigt Stijnen
Foto: © SC

Stijn Stijnen zullen ze in Duitsland niet snel vergeten. De doelman van Club takelde Lukas Podolski nogal zwaar toe in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Duitsers. Wim De Coninck, ex-doelman en analist, verdedigt de Rode Duivel.

"Wat Stijnen deed tegen Duitsland was niet de daad van een dolleman, maar wel van een ijverige doelman die onstuimig uitkwam. Als je nooit in doel gestaan hebt, kan je moeilijk begrijpen wat er gebeurd is", aldus De Coninck in Het Laatst Nieuws.

Dat Stijnen Podolski opzettelijk aantrapte, gelooft De Coninck niet. "Er is op dat moment geen tijd om te berekenen hoe je een tegenstander op de borst kan trappen", aldus de voormalige doelman van onder andere Antwerp.

Wel is het niet de eerste keer dat Stijnen met een soortgelijke actie in het nieuws komt. "Het is een beetje zijn stijl. Hij is niet de sobere doelman, maar wel een onverzettelijk type. Die stijl bezorgde hem een goede reputatie, want hij wint heel veel duels man tegen man, maar die stijl kan ook zijn zwakte zijn."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties