Kort PL Schotland: Rangers morsen met de punten

De Nijs Michael

In Schotland is de competitie dit weekend al toe aan de derde speeldag. In tegenstelling tot vorige week won landskampioen Celtic dit weekend vlot, vicekampioen Rangers FC liet daarentegen twee punten liggen.

Rangers is het maximum kwijt

Rangers FC begon met een zes op zes aan speeldag drie, maar de topclub uit Glasgow kon het maximum van de punten vanavond niet behouden. David Weir had zijn ploeg na 24 minuten nochtans op voorsprong gebracht, maar vlak na rust bracht Derek Young Aberdeen langszij.

Celtic met de vingers in de neus

Celtic kreeg dit weekend het bezoek van Falkirk, de landskampioen kende geen enkel probleem met de tegenstander. Bij de rust stond groen-wit 2-0 voor dankzij doelpunten van McManus en Samaras. Diezelfde Samaras diepte de score in de tweede helft zelfs nog uit tot 3-0.

Hamilton loopt tegen eerste nederlaag aan

Nieuwkomer Hamilton Academical verbaasde vriend en vijand de voorbije weken. De club won haar eerste twee wedstrijden, maar dit weekend ging het mis. De promovendus ging nipt onderuit in en tegen Kilmarnock, het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Pascali.