Luque ruilde Ajax in voor Spaanse promovendus

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Luque ruilde Ajax in voor Spaanse promovendus

Albert Luque speelt volgend seizoen voor de Spaanse promovendus FC Malaga. Ajax Amsterdam en de Spaanse club kwamen gisteren op de slotdag van de internationale transfermarkt tot een akkoord over de voorwaarden van een overgang.

Albert Luque paste niet in de plannen van de nieuwe Ajax-trainer Marco Van Basten. Bovendien was de Spanjaard een grootverdiener in de Amsterdam ArenA en dus moest hij zeker vertrekken. 

Luque had in de Nederlandse hoofdstad nog een contract lopen tot de zomer van 2010. In de zomer van 2007 kwam de aanvaller over voor een onbekend bedrag van Newcastle United. De verwachtingen waren hooggespannen want met zijn schat aan ervaring en doelpunten in de Primera Division zou hij voor Ajax een grote versterking zijn.

Zou, want het verging Luque helemaal niet goed in Amsterdam. De spits zat vooral op de invallersbank. Hij verzamelde in totaal negen basisplaatsen en zeven invalbeurten. Verder dan vier doelpunten kwam hij niet. FC Malaga moet voor Luque nu een nieuwe uitdaging bieden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties