Winnende start voor Seraing, Charleroi en Malle

Luc Goderis

Seraing, Charleroi en Malle boekten op de openingsspeeldag van het Futsal overwinningen en startten het seizoen dus met een driepunter.

Seraing 5–1 Houthalen/Genk
ONU begon het seizoen met een vroege goal van Volpe (1-0). Nog voor de rust verdubbelde nieuweling Oubella (CT Charleroi) de cijfers. Houthalen/Genk (zonder de geschorsten Bennassar en Rossi) liep achter de feiten aan maar kwam na de 3-0 toch nog sterk opzetten. El Allouchi scoorde tegen en de rest van het sterke verdedigingswerk van Seraing onder leiding van een oerdegelijke Cabo was voor doelman Pagetta die de aansluitingstreffer van de bezoekers verijdelde. In de slotfase dreef Barboza – de beste man tussen de lijnen – met twee verdere doelpunten de cijfers te hoog op.

Doelpunten : 4’ Volpe 1-0, 16’ Oubella 2-0, 23’ Barboza 3-0, 25’ El Allouchi 3-1, 36’ en 40’ Barboza 4-1 en 5-1.
KK-LW United 6–3 Puurs
LW zonder de geschorste Corens en gekwetste Pepels startte gretig maar kon de uitgebouwde voorsprong (1-0 en 2-1) niet vasthouden. Ook in de tweede helft zette LW United de mannen van Klein-Brabant vast op hun helft. Toen het 4-2 werk leek de wedstrijd gespeeld maar een owngoals van Saadouni maakte het einde nog boeiend. Kapitein Merlino – die voordien al driemaal had gescoorde – versloeg nog tweemaal Tsabounti en neemt met 5 treffers al meteen de leiding in de doelschuttersstand.

Doelpunten : 6’ Merlino 1-0, 8’ De Pauw 2-0, 11’ Merlino 2-1, 18’ 10m. Rezki 2-2, 26’ Saadouni 3-2, 29’ Merlino 4-2, 37’ o.g. Saadouni 4-3, 39’ en 40’ Merlino 5-3 en 6-3.
Sahin Hasselt 2–3 Charleroi
Wat een simpele generale repetitie leek voor het vertrek naar de kwalificatieronde van de Uefacup in Roemenië, mondde voor landskampioen Action 21 Charleroi ei zo na uit op een nachtmerrie. Promovendus Sahin stroopte van meet af de mouwen op en maakte A21 het leven meer dan zuur. De heel vroege 1-0 gaf de ploeg nog meer slagkracht. Uiteindelijk bezweek Sahin op een afstandsschot van Zico meteen na de koffie. Sahin bleef zoeken naar de gelijkmaker en leek daar 15” voor tijd de gelegenheid voor te krijgen maar Salazar haalde Yilmaz professioneel onderuit met enkel een rode kaart voor gevolg.

Doelpunten : 1’ A. Duric 1-0, 2’ Lucio 2-0, 7’ Betinho 1-2, 13’ Yilmaz 2-2 en 21’ Zico 2-3.