Ten Cate wil Motta in Athene

Dave Sentobin
| 0 reacties
Ten Cate wil Motta in Athene
Foto: © SC

Thiago Motta zit al een tijdje zonder club en kan nu rekenen op verregaande interesse van het Griekse Panathinaikos. In Athene staat de Nederlandse coach Ten Cate aan het roer en hij kent de middenvelder nog van in zijn tijd bij Barcelona.

Motta trok op jonge leeftijd naar de jeugdopleiding van FC Barcelona waar hij vrij snel doorbrak in het eerste elftal. Door vele blessures en hevige concurrentie kon de middenvelder nooit echt uitgroeien tot een certitude bij de blaugrana. Toen Yaya Touré in 2007 in de Catalaanse stad arriveerde, mocht de 26-jarige Italo-Braziliaan vertrekken.
 
Hij vertrok naar Atlético Madrid, maar ook daar had hij weer met een zware knieblessure te kampen waardoor hij slechts 309 minuten speelde voor de rojiblancos. Motta kon zijn bazen niet overtuigen en kreeg geen contractverlenging. Ondertussen houdt de middenvelder zijn conditie op peil bij zijn vorige werkgever, Atlético.
 
Mogelijk gooit Motta zich nu in een Grieks avontuur waar hij een oude bekende terugvindt, Henk Ten Cate. De Nederlander was hulptrainer van Barça toen Motta en zijn kompanen de Champions League veroverden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties