Vrijdag D-day voor stadion Club Brugge?

Nico Wieme
| 11 reacties
Vrijdag D-day voor stadion Club Brugge?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge wacht met spanning vrijdag 12 september af. Dan zou de Vlaamse regering eindelijk de knoop doorhakken in het stadiondossier.

Krijgt Club Brugge morgen een antwoord op de vraag of het een nieuwe voetbaltempel mag bouwen in Loppem? Voorlopig is het nog koffiedik kijken. De Vlaamse regering heeft de beslissing rond dit dossier sinds februari 2007 al ettelijke keren voor zich uitgeschoven.

Getalm
In februari beloofde Vlaams minister-president Kris Peeters bij Phara aan Clubvoorzitter Michel D’Hooghe dat de regering ten laatste eind maart de knoop zou doorhakken. Eind maart werd midden juli, midden juli werd 28 augustus en 28 augustus werd uiteindelijk 5 september.
 
Heeft de regering vorige week al een besluit genomen? Neen. Er was, door de communautaire twisten in de federale regering, geen tijd meer voor het dossier, maar Peeters beloofde om de zaak op de volgende zitting, zijnde 12 september, uit te klaren.

Van Mechelen pro
Minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen, rechtstreeks bevoegd voor die materie, is het plan van Club in Loppem genegen. Verwacht wordt dat hij morgen een nota zal voorlezen waaruit blijkt dat Bruggelingen hun langverwachte nieuwe stadion in Loppem krijgen. De vraag is enkel of hij door Peeters niet zal teruggefloten worden en of er geen restricties aan verbonden zijn.

Rol van Moenaert
Door het getalm van Peeters is de indruk ontstaan dat onze minister-president geen voorstander is van een nieuwe voetbalarena in Loppem. De CD&V’er voelt meer voor het idee van zijn partijgenoot en Brugse burgemeester Patrick Moenaert. Die wil het nieuwe stadion in het noorden van Brugge, langs de Blankenbergse Steenweg, laten bouwen, maar kan voorlopig niet echt een sluitend plan voorleggen. Bij Club Brugge zijn ze daarin categoriek: “Dat ze dan maar een andere ploeg zoeken om in dat stadion te gaan spelen. Wij verhuizen uit respect voor onze fans niet naar het noorden.”

Loppem of Brugge?
Mocht vrijdag Loppem uit de bus komen, dan is dat een streep door de rekening van Moenaert. De stad Brugge zou bij een verhuis van Club naar Loppem ettelijke euro’s subsidies kwijtspelen. Zedelgem, waaronder Loppem valt, zou dan weer over onvoldoende politiemacht beschikken om de wedstrijden van Club te coördineren. Een oplossing zou kunnen zijn dat de grenzen hertekend worden. Afwachten dus of er vrijdag een verdict valt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties