Column Speeldag 04: flatercircus

Greg Docx
| 13 reacties
Speeldag 04: flatercircus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn weer verwend geweest deze speeldag, niet alleen vielen er nogal veel en mooie doelpunten, de verdedigende blunders waren om van te snoepen...

Moeilijk om ergens te beginnen in dit geval. Welja, laten we maar Stijn Stijnen nemen dan. Ijzersterk in  één-tegen éénsituaties en een heel goede reflexendoelman, maar wat was dat afgelopen zaterdag? Flagrant naast/onder de bal slaan en hopla, Dender scoort. 0-1. Consternatie in Jan Breydel. Stijnen gaf zijn fout ruiterlijk toe na afloop, zo kent men een goede verliezer en een klassespeler, want dat is hij nog steeds, ook al heeft hij soms van die kamikazetussenkomsten.

We maken de overstap naar Brussel, Anderlecht welteverstaan. Vrije trap Bergen, slapende verdedigers en hopla, Bergen scoort. 1-0. Al wat Anderlecht is vol ongeloof. Bulykin en Juhasz waren de sterren of de vogeltjes aan het tellen, Buyssens kon daarvan profiteren. Ook Zitka zag er weer niet bijster attent uit op die fase.

We zetten de rondreis verder naar Gent. Dat was nog het ergste van het hele weekend. Al is dat wel een prestatie zonder verdediging spelen en dus met zeven tegen elf. Moeskroen nam het geschenk maar al te graag aan en prijkt daar op de leidersplaats met het maximum van de punten. Enzo on fire. Preud'Homme was achteraf terecht woedend. Voor het seizoen gaf hij al aan dat de verdediging het zwakste punt is bij Gent. Na de afgang tegen Kalmar volgde nu de bevestiging. Gent outsider voor de titel? Nee.

Ook bij Zulte Waregem - RC Genk was het een leuk flatercircus. Zonder Bailly was de wedstrijd al gespeeld na een halfuur en stond het 4-0 voor de thuisploeg. Ook de doelman zelf kon er niet mee lachen en liet dat duidelijk zien aan zijn verdedigers. Ook het Genkse doelpunt was een vroeg sinterklaascadeau, uitgedeeld door Van Zundert. Genk won wel verdiend op basis van een veel sterkere tweede helft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties