Blondel: 'Weer zin in voetbal'

Nico Wieme
| 0 reacties
Blondel: 'Weer zin in voetbal'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De fans van Club Brugge hebben Jonathan Blondel dit seizoen nog niet aan het werk gezien. Aan de basis van die afwezigheid liggen zowel sportieve als privéproblemen. De middenvelder heeft echter zijn zin in voetbal teruggevonden en popelt om te spelen.

Hoe zou het zijn met Jonathan Blondel? Sinds begin mei is het verdacht stil rond de Ploegsteertenaar. In Het Laatste Nieuws geeft de Brugse kuitenbijter tekst en uitleg. Zowel op fysiek als privégebied kreeg Joe de laatste maanden zware klappen te verwerken.
 
Eind mei werd een losgekomen stukje bot verwijderd uit zijn enkel. “Vervelend, maar hard nodig”, aldus Blondel. “Ik had er last van sinds december vorig jaar. Ik speelde en trainde zelden pijnvrij. Op het eind had ik om de paar weken een inspuiting nodig.”
 
Op de koop toe zag de 24-jarige speler in enkele maanden tijd drie dierbare personen uit zijn leven verdwijnen. Eerst was er het ongeval van zijn boezemvriend François Sterchele, daarna vertrokken zijn oma en een tante naar de eeuwige jachtvelden.
 
“Na school ging ik altijd naar mijn oma”, verklaart Blondel waarom haar dood hem zo aangreep. “Ze hielp me met mijn huiswerk en we aten samen. In dezelfde periode overleed ook mijn tante. Ik heb drie dierbaren verloren op amper drie maanden tijd.”
 
De supporters van Club Brugge kijken reikhalzend uit naar het eerste optreden dit seizoen van Blondel. Als het van de speler zelf afhangt, stond hij nu al in de ploeg, al beseft hij dat zoiets onmogelijk is. “Ik train pas vijf weken voluit. Wellicht is dat wat kort om al in de basis te staan. Andere jongens hebben zich veel meer kunnen bewijzen.”

Het moge duidelijk zijn: Blondel heeft weer zin in voetbal. “Een tijdlang kon het mij allemaal gestolen worden. Maar vandaag gaat het opnieuw goed. Ik had veel steun aan mijn vriendin Louise en heb tijd gehad om de dingen te verwerken. Ik probeer kracht te putten uit wat gebeurd is en heb weer zin om te voetballen”, aldus Blondel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties