Anderlecht wint en is alleen leider

Steurbaut Kersten
| 21 reacties

Anderlecht wordt voorlopig leider na een nipte thuiszege tegen Charleroi. Paars-wit haalde het met 2-0 dankzij late goals van Van Damme en Vlcek.. Overtuigend was de prestatie van Anderlecht echter allerminst.

Anderlecht mocht blij zijn dat het na tien minuten al niet op achterstand stond. De verdediging leek wel kaas met hele grote gaten. Daar konden Théréau en Mujangi Bia echter niet van profiteren.

Paars-wit kreeg in de hele eerste helft eigenlijk amper een kans. Thomas Chatelle was bedrijvig, maar verder dan een kopbal kwam hij niet. De thuisploeg miste duidelijk een echte diepe spits. Bulykin was geblesseerd en werd vervangen door Iakovenko, maar de Oekraïner is geen targetman.

Dat er aan het rustsignaal boegeroep te horen viel vanaf de tribunes was niet echt een verrassing. Het inspireerde Anderlecht wel om aan een hoog tempo aan de tweede helft te beginnen. Dat leverde meteen twee kansen op. Eerst ging een vluchtschot van Boussoufa naast en nadien werd een inzet van Juhasz van de lijn gekeerd.

Rood voor Defays

De thuisploeg liet het tempo echter (te) snel zakken, maar mocht wel nog 25 minuten met een man meer verder. Franck Defays kreeg na een tackle op Van Damme immers zijn tweede gele kaart. Maar ook met elf tegen tien liep het niet echt vlot voor Anderlecht. Trainer Jacobs gooide Vlcek in de strijd, maar de Tsjech miste een grote kans.

Uiteindelijk was het opnieuw Jelle Van Damme die zijn team uit de nood hielp. De verdediger kopte aan een corner de eerste paal een in de verste hoek binnen. Nadien liep het vlotter voor de thuisploeg. In de slotfase maakte Vlcek er op aangeven van Goor nog 2-0 van.