Speeldag 7: Toppers voor favorieten

Kevin Pieters
| 7 reacties
Speeldag 7: Toppers voor favorieten

De zevende speeldag staat op het programma. OH Leuven heeft vrijaf, terwijl de favorieten interessante duels moeten afwerken. Op zaterdag mag FC Brussels naar de Bosuil en op zondag ontvangt leider KVK Tienen het ambitieuze Lierse SK.

Zaterdagavond
FC Brussels mag zaterdagavond aantreden op de Bosuil tegen het sputterende Antwerp. De ploeg uit Molenbeek is opgeklommen tot de tweede plaats in de rangschikking en kan rekenen op een sterke verdediging. Met slechts vier tegendoelpunten uit zes wedstrijden trekken de mannen van Grosjean met voldoende vertrouwen naar Deurne. Na de nederlaag tegen Beveren vorige week, is het opnieuw een cruciale wedstrijd voor de Greatold. De bezoekers kunnen waarschijnlijk rekenen op hun spits Sanogo die vorige speeldag licht geblesseerd het veld verliet.

Sint-Truiden maakt zaterdag avond de verplaatsing naar onze Belgische kust. Het geeft daar Oostende partij. Beide ploegen startten goed in de competitie en nestelden zich na zes speeldagen hoog in het klassement. De Kanaries hebben echter nog een wedstrijd tegoed, waardoor ze mathematisch op een tweede plaats kunnen staan. Voor Oostende ligt de uitdaging niet in het maken van doelpunten. Spitsen Guei en Mokulu zijn goed voor negen van de dertien gemaakte doelpunten. Dé uitdaging ligt hem opnieuw in de achterste linie. Tegen Lierse wist de kustploeg nog eens de nul te behouden. Of dit opnieuw het geval zal zijn tegen een sterk Sint-Truiden valt af te wachten. Het mogelijks uitvallen van STVV-spits Van Houdt speelt in ieder geval in hun voordeel.

Met FC Doornik - SK Ronse staat er een onverwachte subtopper op het programma. De derde uit de rangschikking krijgt bezoek van het nummer acht. Ronse, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft, staat voor de opdracht FC Doornik een eerste seizoensnederlaag aan te smeren. Geen simpele zaak, want FC Doornik doet het verre van slecht in de competitie. Het is voor FC Doornik wel de laatste ‘makkelijke’ wedstrijd voor de komst van toppers als Lierse, Beveren en Sint-Truiden.

Eupen mag zich opnieuw klaarstomen om de nodige drie punten te behalen. Het moet daarvoor naar RS Waasland. De ploeg uit de Oostkantons zit in nauwe schoentjes met slechts één overwinning in de laatste zes wedstrijden. Trainer Claesen weet ook dat zijn ploeg vooralsnog enkel punten wist te behalen in thuiswedstrijden. Terwijl Waasland het maximum van de punten behaalde in het eigen Puyenbeke stadion, won het nog geen enkele keer op verplaatsing. Statistieken in het voordeel van de thuisploeg, maar…..(je kent het cliché)

Nog een belangrijke wedstrijd voor Deinze. De rode lantaarn wist nog maar twee punten te sprokkelen. Het ontvangt in eigen huis het Limburgse KVSK United. Hoewel de ploeg van trainer David in de lage middenmoot vertoeft, lijkt de ploeg er in aanvallend opzicht weinig van te bakken. Het won of verloor ook altijd met het kleinste verschil en behaalde twee gelijke spelen. Wel niet vergeten dat dit KVSK United amper gespaard is gebleven van blessures.

Zondagmiddag
Voor een topper op zondag moet je naar het Bergéstadion afreizen in Tienen. De leider ontvangt het ondermaats presterende Lierse SK. Na de thuisnederlaag tegen Oostende wil Lierse opnieuw de kans grijpen om haar ambities kracht bij te zetten. "Ik kan de ploeg niet veel verwijten. Alleen moet die bal dringend tegen de touwen. We moeten ons heel snel over deze nieuwe tegenslagen heen zetten.", antwoordde trainer Helleputte eerder deze week nog. Aanvallend lijken de Pallieters ook dringend uit de crisis te geraken, want met slechts vijf doelpunten uit evenveel wedstrijden, kan men de ambities van Lierse nog moeilijk au sérieux nemen. El Baily, de Egyptische middenvelder heeft nog teveel last van zijn voetblessure opgelopen tijdens Lierse-Oostende en zal samen met ploegmaats Dreesen, Weuts en Peeters geen deel uitmaken van de selectie.

Met Namen – Beveren staat de strijd voor de aansluiting met de top op het spel. Afgaande op het klassement lijken beide ploegen ongeveer dezelfde resultaten neergezet te hebben en staan dan ook respectievelijk negende en tiende. Voor de bezoekers zit het de jongste dagen allemaal wat mee. Na de winst tegen Antwerp beschikt Beveren-trainer Czerniatynski opnieuw over al zijn spelers.

VW Hamme en Olympic Charleroi strijden voor drie zeer kostbare punten onderaan het klassement. Nu het loodzware programma voor de Oost-Vlamingen achter de rug is, kan het zich gaan concentreren op de remonte. Zo goed als alle grotere clubs zijn de revue gepasseerd. Beveren en STVV werden op een gelijkspel gehouden, maar tegen Brussels en Lierse moesten de Hammenaren de duimen leggen. Kwaliteit genoeg in de ploeg van Van Wambeke om dit Olympic Charleroi te verslaan. De Waalse club incasseert het meeste tegendoelpunten in Tweede Klasse en wist ze nog maar één keer te winnen in zes wedstrijden.

Het verrassende FC Luik mag zich opnieuw bewijzen tegen Virton. Geen gemakkelijke klus, maar de Luikenaren kunnen onbevreesd de wedstrijd aanvangen. Met slechts één nederlaag uit zes wedstrijden en ongeslagen in eigen huis, zal Virton een zware avond tegemoet gaan. De wisselende resultaten bij de bezoekers geven recht op een elfde plaats in de competitie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties