Van Haezebrouck wil topscheids voor Kortrijk

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Van Haezebrouck wil topscheids voor Kortrijk

KV Kortrijk is de revelatie in de hoogste voetbalklasse na zes speeldagen. Toch is Hein Van Haezebrouck nog niet helemaal tevreden. Hij wil namelijk ook eens een topscheidsrechter voor een wedstrijd van zijn team.

Hein Van Haezebrouck vindt dat zijn team en de andere kleine teams benadeeld worden bij de toewijzing van de scheidsrechters. De Kortrijk-trainer doet die uitspraak nadat hij vernam dat de Belgische en Nederlandse topteams niet meer zullen betrokken worden bij de uitwisseling van scheidsrechters tussen de twee landen.

"Moeten wij niet op dezelfde manier behandeld worden als de toppers?", vraagt Van Haezebrouck zich af in de krant Gazet van Antwerpen. "Ik stel vast dat de topteams steevast internationaal fluitende scheidsrechters voor hun wedstrijden krijgen. Bij Kortrijk hebben we nog geen enkele gezien", aldus de coach van Kortrijk.

Van Haezebrouck werpt geen steen naar de scheidsrechters maar hij stelt wel vast dat beginnende refs in de hoogste klasse sneller naar de gele kaart grijpen omdat ze zich nog volop moeten bewijzen. Ervaren refs doen dat volgens de ex-speler van Harelbeke en Lokeren veel minder. "Daardoor krijgen de kleine clubs veel meer gele kaarten dan de topteams", aldus Van Haezebrouck die dat oneerlijke concurrentie vindt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties