Speeldag 8: Ploegen op zoek naar bevestiging

Kevin Pieters
| 8 reacties
Speeldag 8: Ploegen op zoek naar bevestiging

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De achtste speeldag staat voor de deur in Tweede Klasse. Heel wat ploegen zijn op zoek naar bevestiging van de vorige week. Voor zowel Deinze, Hamme, Antwerp en Lierse lijkt winst opnieuw een must. FC Brussels krijgt een rustdag.

Zaterdagavond

Vorige week behaalde KVK Tienen haar eerste nederlaag van het seizoen tegen Lierse SK. “We moeten deze nederlaag niet dramatiseren. Niemand verliest graag een topper, maar volgende week is er weer een nieuwe wedstrijd”, besloot trainer Nassen na het verlies. De leider mag zijn uitschuiver van vorige week proberen recht te zetten op het veld van KVSK United. De Limburgers gingen vorige week nog de boot in bij het lager geklasseerde Deinze en heeft voorlopig nog niet echt weten te overtuigen in de competitie. Bij de Limburgse club kan men voor deze wedstrijd mogelijks opnieuw rekenen op middenvelder Beyens, die geuime tijd out is geweest met een hamstringblessure. Bij de Tiense aanhang zal men middenvelder Lacroix moeten missen die al een tijdje sukkelt met een hardnekkige voetblessure.

Lierse SK haalde vorige week een broodnodige overwinning (0-1) op het veld van KVK Tienen met een doelpunt van Wahed. De Egyptenaar haalde twintig minuten voor tijd vanop een grote afstand uit en schoot de bal heerlijk in de linker kruising. De Pallieters hebben deze week ook nog spurtlessen gehad van Diels, de ex-trainer van sprintster Kim Gevaert. Hopelijk voor hen werpt dit zijn vruchten af in het duel tegen FC Doornik. Voorlopig doet de Waalse club het uitstekend in Tweede Klasse. Nog steeds ongeslagen en op een tweede plaats staande, lijkt de ploeg van Laverge ontspannen de verplaatsing naar Lier te kunnen maken. Eerder deze week tekende ex-Moeskroen spits El Idrissi een contract bij de Henegouwers voor een seizoen.

SK Ronse krijgt het bezoek van het vlot scorende Oostende. Beide ploegen hebben echter iets recht te zetten na vorige speeldag. Zo ging SK Ronse onderuit op het veld van FC Doornik met 0-2 en kreeg de kustploeg drie doelpunten om de oren van Sint-Truiden. Beide ploegen draaien voorlopig mooi mee in de top-10 en willen dit zo behouden.

Onderaan het klassement zullen Eupen en SK Deinze een belangrijk duel uitvechten. Beide ploegen hebben dringend een driepunter nodig. Ze wisten alletwee maar slechts één keer te winnen in zeven wedstrijden. Bij de Eupenaren leidde dit deze week tot het ontslag van trainer Claessen. Voorlopig neemt bestuurslid Neumann de leiding over van de ex-Rode Duivel. De druk op Deinze-trainer Verheyen lijkt ook toe te nemen. Een belangrijke verplaasting dus voor de Oost-Vlamingen die vorige week nog wel KVSK United puntenloos huiswaarts stuurde.

Sint-Truiden ontvangt zaterdagavond het Waalse Namen, de elfde uit het klassement. Geen al te moeilijke klus voor de Truienaren, althans op papier. Namen ging vorige week nog kanseloos onderuit op eigen veld tegen Beveren (0-3). Ondanks dit verlies wisten de mannen van trainer Hidalgo ondertussen toch acht punten te sprokkelen uit zeven wedstrijden. Slecht nieuws bij de thuisploeg met het vernemen van het kraakbeenletsel van Van Houdt. Een operatie lijkt mogelijks noodzakelijk indien de blessure niet gunstig evolueert. Voorlopig krijgt de speler enkele weken rust, maar met een spits als Sidibé, lijkt dit geen onoverkomelijk probleem. Deze laatste wist vorige week nog tweemaal de netten te vinden in het duel tegen Oostende.

Antwerp mag zijn knappe prestatie van vorige week proberen te bevestigen. De Greatold versloeg in eigen stadion Brussels met zware 5-1 cijfers. Met de lastige verplaatsing naar het verre Virton voor de boeg zullen de Antwerpenaren er opnieuw van de eerste minuut moeten staan. Ondanks een dertiende plaats voor Virton, is het de laatste vier wedstrijden ongeslagen: drie gelijke spelen tegen OH Leuven, Olympic Charleroi en FC Luik en een overwininng op het veld van Hamme. Geen gemakkelijke opdracht voor de stamnummer 1, dat eerder deze week ook nog slecht financieel nieuws kreeg. Een bedrag van ongeveer 800.000 euro moet worden betaald aan zakenman Gram. Antwerp-voorzitter Wauters heeft in het verleden laten uitschijnen hier rekening mee gehouden te hebben en een deel van het bedrag op een geblokkeerde rekening te hebben 'klaarstaan'.

Een ander interessant duel op zaterdagavond speelt zich af op de Freethiel. SK Beveren ontvangt het sterk presterende FC Luik. De Waalse club moest zich in zeven wedstrijden nog maar één keer gewonnen geven tegen Eupen en liet o.a. Lierse en Ronse met lege handen achter. Beveren is de voorbije drie wedstrijden ongeslagen en met de winst tegen Antwerp en Namen nog in de benen, lijkt de Wase club vertrouwen genoeg te hebben in de confrontatie met FC Luik. Op de Freethiel werd eerder deze week nog leuk nieuws te rapen: de eerste steen voor de nieuwe hoofdtribune werd gelegd.

Zondagmiddag

Olympic Charleroi mag in eigen stadion opnieuw proberen om van de laatste plaats weg te geraken. Het zal daarvoor RS Waasland opzij moeten zetten. De Wase ploeg deed vorige week een goede zaak met de winst tegen Eupen (0-2) en pronkt ondertussen op een vierde plaats in het klassement. De Waalse Doggen slikken week na week doelpunten als zoete broodjes. Vorige week kregen ze er opnieuw drie te incasseren in het duel tegen Hamme. Het tij moet dringend keren of dit Charleroi gaat een loodzwaar en donker siezoen tegemoet.

OH Leuven krijgt, na een week rust, opnieuw de mogelijkheid om het vertrouwen op te krikken. Het maakt daarvoor de verplaatsing naar VW Hamme. De ploeg die vorige week mogelijks een keerpunt kende met de winst op Olympic Charleroi. Winst voor beide ploegen geeft hen opnieuw uitzicht op aansluiting met de subtop.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties