Bellamy zoekt heil in zuurstoftent

Nico Wieme
| 0 reacties
Bellamy zoekt heil in zuurstoftent

Craig Bellamy treft het niet. De 29-jarige Welshman rolt van de ene blessure in de andere. Om weer fit en in topvorm te geraken, slaapt de international van West Ham United nu in een zuurstoftent.

Craig Bellamy zoekt zijn toevlucht in de alternatieve geneeskunde. De blessuregevoelige speler van West Ham slaapt tegenwoordig in een zuurstoftent, normaal gezien een alternatief voor een hoogtestage, waar een lager zuurstofgehalte in de lucht voor een aanmaak van meer rode bloedcellen zorgt en dat zou het herstel en de algemene fysieke conditie weer verbeteren.
 
“Ik heb mijn eigen hoogtetentje en ik slaap er iedere nacht in”, bekende Bellamy in een interview met de BBC. “Dit is een beslissende fase in mijn carrière en als ik nu ga afsnijden en niet alles aangrijp, wordt het moeilijk voor me weer terug te keren.”
Bellamy speelde sinds oktober 2007 maar zes keer in officiële duels, telkens als invaller. Een serie blessures aan buik, lies en hamstring hield de 51-voudige Welshe international langdurig van de velden.
 
“Ik wil echt vol de beuk erin gooien in de laatste jaren van mijn loopbaan. Op het moment ben ik klaar voor twee wedstrijden in vijf dagen omdat ik fit ben en me goed heb voorbereid”, aldus Bellamy.
 
Wales speelt zaterdag thuis tegen Liechtenstein en volgende week woensdag uit tegen Duitsland. Beide zijn WK-kwalificatiewedstrijden. Wales heeft na twee duels drie punten in groep 4.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties