Duchâtelet: 'Siani fantastische zet van Anderlecht'

De Nijs Michael
| 0 reacties
Duchâtelet: 'Siani fantastische zet van Anderlecht'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sint Truiden is momenteel de fiere koploper in de tweede klasse. De Limburgers hebben hun knappe competitiestart mede te danken aan enkele jongeren. Eén van die jongeren is Sébastien Siani, die op huurbasis overkwam van bekerwinnaar Anderlecht.

"Anderlecht heeft een fantastische zet gedaan door Siani aan ons uit te lenen", vertelt STVV-voorzitter Roland Duchâtelet aan Het Belang van Limburg. "Die jongen bloeit hier helemaal open. Het kan voor anderen ook een voorbeeld zijn: 'Bij STVV krijg je speelkansen', dat moet nu toch wel iedereen weten."

Jongeren krijgen inderdaad speelkansen bij Sint Truiden, maar dat wil zeggen dat talenten zoals de geleende Siani wellicht ook snel zullen vertrekken in Limburg. "Daar moet je rekening mee houden, maar je kan je ook wat indekken", legt Duchâtelet uit. "Bijvoorbeeld door het recht op een deel van de transferwaarde af te dwingen. Ik zie er ook blijven. Volgend seizoen ziet eerste klasse er heel anders uit, misschien zijn ze dan wel blij om bij STVV te kunnen voetballen."

STVV doet het momenteel erg goed, bijgevolg moeten er ook geen spectaculaire transfers verwacht worden tijdens de wintertransferperiode. "We hebben nu al de duurste spelerskern van tweede klasse. Nog meer geld uitgeven zou onverantwoord zijn. Maar voor betere jeugdspelers moet er altijd plaats zijn op Staaien", aldus de preses van de Kanaries.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties