Groep C: Sevilla wint topper

Kevin Van Cutsem

In Groep C, de poule van Standard, won FC Sevilla de topper tegen Stuttgart. Sampdoria gaat mee aan de leidng, na winst tegen Partizan Belgrado

FC Sevilla - Stuttgart 2-0

De topper in Groep C tussen Sevilla en Stuttgart kreeg een Belgisch tintje mee. Bij Sevilla, de nummer twee in Spanje, moest De Mul (foto) al na 20 minuten invallen. Toen stond het al 2-0. Middenvelder Romaric (ex-Beveren) had op het kwartier de score geopend met een vrije trap. Amper een minuut later had Renato de score verdubbeld met een kopbaldoelpunt.

Stuttgart, met Arthur Boka (eveneens ex-Beveren) kon daar weinig tegenover stellen. De nummer zeven in de Bundesliga bracht na rust met Marica een extra offensieve kracht, maar het bleef 2-0 in het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan.

Partizan Belgrado – Sampdoria 1-2

Sampdoria mag dan nog voorlaatste staan in de Italiaanse competitie, in Europa liet het vanavond zijn tanden zien. De ploeg van trainer Walter Mazzano kwam na 20 minuten spelen op voorsprong, via een doelpunt van Emiliano Bonazzoli. Partizan Belgrado, met gewezen Standard-middenvelder Moreira (foto) in de basis, kwam voor rust op gelijke hoogte. Diarra Lamina scoorde voor de Serviërs.

In de tweede helft kwam Sampdoria via Dessena een tweede keer op voorsprong. Belgrado probeerde de bakens nog te verzetten, maar dat bleek tevergeefs. Zo deed Sampdoria wat het moest doen: de moeilijke verplaatsing naar Partizan winnen.