Cercle en Dender op zoek naar eerherstel

Nico Wieme
| 1 reacties
Cercle en Dender op zoek naar eerherstel

Cercle Brugge ontvangt zaterdag FCV Dender in eigen huis. Groen-zwart gaat op zoek naar eerherstel na de verloren derby tegen Club, de Oost-Vlamingen kunnen de punten nu al goed gebruiken in de strijd om het behoud.

Het Jan Breydelstadion maakt zich op voor de ontmoeting tussen Cercle Brugge en FCV Dender. De hype die vorig jaar rond de Bruggelingen hing, is voorbij. De mannen van coach Glenn De Boeck schoten dan ook niet zo goed uit de startblokken.
 
Groen-zwart prijkt momenteel met tien punten op een anonieme twaalfde plaats. Dender vergaat het evenmin goed: met amper vijf punten bengelen de troepen van Johan Boskamp op een gevaarlijke zestiende stek. Het wordt ook uitkijken hoe de Cerclespelers reageren op de transfer van Tom De Sutter naar Anderlecht.
 
Moeizame start
Cercle Brugge kende een moeizame start, maar leek zich na de prachtige 4-1-zege tegen kampioen Standard herpakt te hebben. Vorig weekend verloor de vereniging ietwat ongelukkig de stadsderby tegen de blauw-zwarte buren, nadat ze Club in de eerste helft quasi hadden weggespeeld. Na de rust was het vat af en moesten de Cerclisten de kelk tot op de bodem ledigen.
 
Revanche
Tegen Dender wil Cercle revanche nemen voor de pijnlijke derbynederlaag. Groen-zwart gaat dan ook op zoek naar zijn vierde seizoenszege. Stijn De Smet herovert zijn plek in de selectie na zijn gele strafdag vorig weekend. De vraag is of De Boeck hem zijn plaats direct terug in de ploeg geeft. Thomas Buffel deed het tegen Club een uur lang uitstekend centraal achter de spitsen. Ofwel verhuist een van beide stilisten naar de flank, ofwel geeft de coach opnieuw het vertrouwen aan het basisteam dat blauw-zwart een helft lang domineerde, al zal dat zonder Sergej Serebrennikov gebeuren: de verdedigende middenvelder is geelgeschorst. Denis Viane en Igor Gjuzelov zijn nog geblesseerd.
 
Kern Cercle Brugge
De Cercletrainer selecteerde voorlopig slechts zestien spelers. In de loop van zaterdag zullen nog twee spelers aan volgende selectie worden toegevoegd: Wouter Artz, Frederik Boi, Thomas Buffel, Stijn De Smet, Tom De Sutter, José Carlos Fernandez, Honour Gombami, Oleg Iachtchouk, Patrick Lane, Vusumuzi Prince Nyoni, Anthony Portier, Tony Sergeant, Kristof Snelders, Bram Vandenbussche, Bram Verbist, Arnar Vidarsson, x en y.
 
Degradatiekoorts
Dender gaat vermoedelijk een zwaar en lang seizoen tegemoet. De grensploeg tussen Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant kende een moeilijke seizoensstart met nederlagen tegen Standard, Moeskroen, KV Mechelen, Tubeke en vorig weekend nog Racing Genk. Langs de andere kant boekten Boskamp en co. een puntendeling bij Germinal Beerschot en Club Brugge. De enige seizoenszege behaalde Dender thuis tegen Zulte Waregem.
 
Zonder De Petter
Wil de Denderploeg niet helemaal in de penarie geraken, dan is een driepunter op het veld van Cercle een must. Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder Steven De Petter. De captain revalideert momenteel van een schouderoperatie. Ook Kahled Kharroubi maakt de verplaatsing naar Cercle niet mee. De middenvelder kampt met een verrekking aan de lies en wordt in de kern vervangen door Gabriel Iribarren. In de basiself neemt  Samuel Neva vermoedelijk de plaats in van Predrag Filipovic.
 
Kern FCV Dender
Johan Boskamp selecteerde volgende kern: Cédric Berthelin, Michael Wiggers, Samuel Neva, Siebe Blondelle, Wouter Degroote, Gabriel Iribarren, Fred Xaviel, Steven Jacobs, Sulejman Smajic, David Destorme, Bart Van den Eede, Norman Sylla, Dieter Wittesaele, Predrag Filipovic, Eric Deflandre, Alexandre Martinovic, Paco Sanchez en Emmanuel Ngama.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties