Speeldag 11: Favorieten staan voor lastige verplaatsing

Kevin Pieters
| 2 reacties
Speeldag 11: Favorieten staan voor lastige verplaatsing
Foto: © SC

Speeldag 11 staat in het teken van lastige verplaatsingen voor titelfavorieten als STVV, Lierse en Brussels. De Greatold heeft vrijaf en onderaan het klassement moeten Hamme en Eupen zich dringend herpakken. Voetbalkrant blikt vooruit.

Zaterdagavond

De nog steeds ongeslagen leider van Tweede Klasse Sint Truiden krijgt de verplaatsing naar Eupen voorgeschoteld. David tegen Golliath, de leider versus de rode lantaarn. Vorige week nog wist Sint-Truiden in extremis de drie punten thuis te houden tegen FC Doornik na een laat doelpunt van Euvrard. Met een doelpuntensaldo om u tegen te zeggen, moeten de Kanaries deze test gemakkelijk doorstaan. Eupen verloor vorige week nog een zespuntenwedstrijd op het veld van KVSK United en bengelt daardoor helemaal onderaan het klassement. Eupen zal het moeten doen zonder Baijot en Vinamont. De bezoekers zien Euvrard een schorsingsdag uitzitten en zal Wagemakers aan de kant moeten houden met een hamstringblessure.

FC Brussels mag op haar beurt op bezoek bij FC Doornik. Een duel tussen twee ploegen die sterk gestart zijn in de competitie. Vooral FC Doornik mag met een zesde plaats best tevreden zijn. Vorige week gingen ze nog onderuit tegen leider STVV en deze week staat al opnieuw een topaffiche op het programma. FC Brussels versloeg vorige speeldag FC Luik op eigen veld met 3-1 en verstevigde haar derde plaats. De bezoekers kunnen de jongste weken rekenen op een scherp vizier van jongens als Sanogo, Fellahi en Matumona. FC Doornik heeft op zich weinig te verliezen in deze wedstrijd maar zal zijn huid waarschijnlijk duur verkopen. Het is voor trainer Laverge wel opnieuw een krachtmeting met één van de favorieten uit Tweede Klasse.

RS Waasland ontvangt voor eigen publiek SK Lierse. De Pallieters voetbalden vorige week hun eerste thuisoverwinning bijeen tegen SK Deinze (3-0). Een opsteker voor de titelkandidaat dat momenteel op een achtste plaats moet postvatten. Radzinski maakte vorige week twee van de drie Lierse doelpunten en doet menig supporter hopen op een herhaling van zijn prestatie. Het zal nodig zijn, want met RS Waasland treft Lierse de nummer vijf uit het klassement. Red Star won vorige week nog de streekderby tegen VW Hamme met 0-2. Waasland trainer De Roover kan zaterdagavond geen beroep doen op El Khanchaf die een gele schorsingsdag uitzit, Veldeman, Sebert en Bou-Sfia liggen nog in de lappenmand. Bij Lierse hielden ze deze week nog een teambuildingdag op de bowlingbaan in Lier. De Pallieters recupereren voor het treffen tegen de Wase club wel Nedzipi, maar hebben nog heel wat spelers in revalidatie die niet van de partij zullen zijn (o.a. Rimkus en El Baily)

Ook voor Beveren staat er deze speeldag een verplaatsing op het programma. Beveren krijgt opnieuw een Oostvlaamse streekderby geserveerd. KMSK Deinze wacht de Wase buren op in het Buremeester van de Wiele Stadion. Op papier lijkt dit een gemakkelijke opdracht voor Beveren, in vergelijking met de wedstrijden tegen Doornik, Antwerp of Oostende. Onderschatting is vaak de voorbode van een nederlaag en dat weten de Waaslanders maar al te goed. Beveren laat het vaak tegen bescheiden tegenstanders wat afweten. De ploeg van trainer Verheyen heeft totdusver weinig geluk gehad in de eerste helft van de heenronde. De oranjehemden staan op een zeventiende plaats, met zeven punten, die ze bijna uitsluitend haalden uit de vijf laatstgespeelde wedstrijden. Deinze-topschutter Deschacht zal er evenwel niet bijzijn. Hij zit een schorsingsdag uit omwille van de rode kaart in het duel met Lierse. Bij winst klimt Beveren over Antwerp dat deze week vrijaf heeft en lijkt de top-3 binnen handbereik. Maar er is een spreekwoord over de beer en zijn vel....

Oostende heeft zich halverwege de heenronde genesteld in de middenmoot. De Kustploeg ontvangt het wisselend presterende OH Leuven. De Vlaams-Branbanders hadden vorige week weinig reden tot feesten na het verlies tegen Antwerp (0-2). Met Oostende op het menu zijn de Leuvenaars opnieuw op zoek naar een driepunter. In de wedstrijden tegen VW Hamme en O. Charleroi lukte dit nog, maar door het gelijke spel tegen FC Luik en het verlies tegen de Greatold, moeten de Leuvenaren tevreden zijn met een veertiende plaats. Oostende wist vorige week Beveren nog op een brilscore te houden en kan bij winst blijven aanklampen met de subtop.

Na de belangrijke winst tegen Eupen vorige week mag KVSK United proberen te bevestigen tegen SK Ronse. Geen simpele klus voor de Limburgers die de slechts scorende ploeg uit Tweede Klasse zijn en vorige week slechts hun tweede overwinning van het seizoen beet hadden. Met SK Ronse treffen ze een ploeg die de voorbije twee weken steeds bleef steken op een gelijkspel. Vorige week hielden de Ronsenaren KVK Tienen op een 1-1, de week daarvoor bleef de 0-0 op het bord staan in het treffen met Deinze. Mogelijks krijgen we in het Stedelijk Sportstadion een gesloten wedstrijd te zien met weinig doelpunten en twee ploegen die tevreden zijn met één punt. Aan KVSK United-spits Van De Weyer om het tegendeel te bewijzen.

Zondagmiddag

KVK Tienen ontvangt in eigen stadion Virton, de twaalfde uit het klassement. Na het verlies tegen Antwerp en de pandoering tegen Oostende (7-2), herpakte de Waalse club zich in de wedstrijd tegen Namen. Een zware 4-0 was het eindverdict in het voordeel van Virton. Middenvelder Schoumaker wist tweemaal de netten te krullen. Met KVK Tienen als tegenstander zal het de Walen mogelijks minder gemakkelijk afgaan. KVK Tienen haalde de voorbije twee wedstrijden slechts één punt, maar staan nog wel op een tweede plaats in het klassement. Met spits Dufoor en middenvelder Belmé heeft de Suikerploeg twee echte goalgetters in haar rangen. Samen zijn goed voor meer dan de helft van de Tiense doelpunten dit seizoen. De Waalse verdedigers zijn gewaarschuwd.

Olympic Charleroi mag zondagmiddag op bezoek bij Namen. Een wedstrijd tussen twee ploegen die onderaan het klassement bengenlen en ongeveer dezelfde statistieken kunnen voorleggen. Beide ploegen wisten nog maar twee keer te winnen en hebben reeds zes verlieswedstrijden op hun naam staan. Namur heeft echter één wedstrijd meer gespeeld dan haar tegenstander van zondag. Ook wat het doelpuntensaldo betreft leunen beide Waalse ploegen dicht bij elkaar aan. Een zwaar negatief saldo met heel wat tegentreffers maakt dat zowel Namen als Charleroi eigenlijk al aan het vechten zijn voor het behoud in Tweede Klasse. Benieuwd wie er zondag aan het langste eind trekt.

VW Hamme, de ploeg die maar niet op rails geraakt, verslikte zich vorige week opnieuw in de tegenstander. De Wase derby tegen RS Waasland werd verloren en de Vigor Wuitens staan op de voorlaatste plaats in het klassement. Met een verplaatsing naar FC Luik ligt er opnieuw een moeilijke opdracht in het verschiet. FC Luik is weliswaar wat teruggevallen in het klassement tot een tiende plaats, maar is thuis nog steeds ongeslagen. Geen gemakkelijke klus voor Verhoeven en co, die eerder op Voetbalkrant liet weten dat deze wedstrijd voor hem een emotionele gebeurtenis zal zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties