Column Speeldag 10: Vergissingen

Greg Docx
| 20 reacties
Speeldag 10: Vergissingen

Voetbalkrant heeft geen blauw, zwart, paars, wit, rood of groen randje. Soms denkt u van wel, maar dat denken wij van de scheidsrechters ook.

Waarom denken wij dat? Logisch, als je sommige wedstrijden bekijkt. Of de wekenlange opeenvolging van 'vergissingen' in het voordeel van een bepaalde club. Het woord 'club' mag je hier wel letterlijk nemen. De leider in het klassement, groots in punten, voorlopig nog klein in zijn wedstrijden. Kan blauw-zwart er aan doen dat de scheidsrechters zich zo dikwijls 'vergissen' in hun voordeel? Antwoord: nee. Of dat hopen we toch. Stel je voor: ons eigen D'hooghiopoli, zoals met Juventus gebeurde in Italië. We hebben al genoeg Chinezen over de vloer gekregen de laatste jaren.

Wel opvallend is dat het alweer scheidsrechter Luc Wouters was in de wedstrijd van Club Brugge. Ook vorig seizoen bepaalde hij een wedstrijd van de Bruggelingen in hun voordeel, we denken daarbij onder andere aan de wedstrijd tegen Charleroi, waarna de familie Bayat het veld opstormde, alsof ze werden achternagezeten door een zwerm wespen die op weg waren naar een plek waar de zon normaal niet schijnt. Ook toen schreven we al een 'boodschap' aan de scheidsrechtercommissie om de burgemeester van Lummen toch wat weg te houden van de wedstrijden van Club Brugge. Je weet maar nooit of iemand er iets verdachts in zou zien. En toch doet die het weer. Big Brother is watching it. Club won wel verdiend, toch twijfelen we er aan of dat ook zo vlot zou geweest zijn zonder de (belachelijke) uitsluiting van Verbrugghe en de lichte strafschop. Club staat aan kop, meer willen ze in het Venetië van het Noorden niet onthouden. Nu moet de bevestiging volgen tegen Charleroi en Anderlecht. Dan pas zullen we weten of Club echt op zijn waarde geklasseerd staat.

Ook in de wedstrijd van rivaal Anderlecht was het weer armoe troef wat de leiding betrof. Jerom zat er een paar keer flagrant naast. De hype rond deze immer glimlachende mens mag stilaan stoppen, als dat nog niet gebeurd was. Zowel Wasilewski als Fadiga hadden de wedstrijd nooit mogen uitspelen. Het was toch geen worstel- of bokswedstrijd dat gisterenavond op het programma stond op het Kiel? Indien wel, waren we allemaal verkeerd geïnformeerd. Juhasz kreeg wél een geel karton onder zijn neus geduwd, voor een tackle ... op de bal. Leg dat maar eens aan een beginnend voetballertje uit. De buitenspelgoal van Wasilewski gaan we Nzolo niet aanwrijven. Het was amper zichtbaar in één oogopslag en dat is de taak van de lijnrechter. Maar behalve de overwiining hebben ze bij de Brusselaars ook maar weinig om fier op te zijn na gisteren.

Verder zien we daar in het klassement toch maar mooi Racing Genk op plaats drie staan. Na een rotseizoen doen de Limburgers weer volop mee bovenaan en ontpopt Barda zich meer en meer tot sterkhouder. De match werd gekruid door de manager van Tubeke die plotseling het veld opstapte na racistische spreekkoren van de Genksupporters, een nooit geziene daad op de Belgische velden. Spreekkoren tegen de Walen, terwijl Logan Bailly toch hun publiekslieveling is, een Waal. Van een pijnlijke vergissing gesproken. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties