Portsmouth stuurt nieuwste aanwinst naar SVZW

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Portsmouth stuurt nieuwste aanwinst naar SVZW

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Portsmouth heeft het 17-jarige Ghanese toptalent Terric Jebrin binnen. Om de jonge jeugdinternational ervaring te laten opdoen, wordt hij gestald bij SV Zulte Waregem waarmee de Engelse club een samenwerkingsakkoord heeft.

Terric Jebrin komt over van Hearts of Oak, een topclub in Ghana. Verschillende Europese topploegen hadden interesse in de vleugelaanvaller. Bij Portsmouth zijn ze erg tevreden over hun aanwinst. "Jebrin is een geweldige jongen met een uitmuntende linkervoet. Hij viel bij onze scouts op in Frankrijk", liet Portsmouth-directeur Paul Hart weten op de website van de club. 

Het is niet duidelijk hoeveel Portsmouth heeft betaald voor Jebrin, maar Hearts of Oak krijgt zeker een percentage van de som bij een doorverkoop van de speler. Er zijn overigens ook plannen tussen beide teams om een voetbalschool op te richten. De Ghanese club mag overigens ook op stage komen en gebruikmaken van de faciliteiten van Pompey.

Jebrin zal nu naar ons land afzakken om ervaring op te doen en te wennen aan het spel in Europa bij Zulte Waregem. In de volgende twee jaar zal de jongeling minstens om de drie weken meetrainen met de selectie van Portsmouth. Naast Pompey waren ook Arsenal, Chelsea, Real Madrid, Olympique Lyon en een nog onbekende club uit Denemarken geïnteresseerd in Jebrin. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties