Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

U hebt er een dag langer op moeten wachten dan gewoonlijk, maar uiteindelijk krijgt u de Antwerpse analyses toch nog. Volgende week mag u de analyses opnieuw op woensdag verwachten.

Tweede A:

Zandvliet is plots leider

In tweede provinciale A gaat het er bovenaan bijzonder spannend aan toe. Het verschil tussen de leider den de twaalfde in de stand bedraagt amper zes punten.

Die leider is sinds dit weekend Zandvliet. Dat won zelf de topper in Mariekerke met 2-5 en telt zo negentien punten.

Dat is er eentje meer dan het achtervolgende tweetal, Bonheiden en SC Merksem. Bonheiden kon in eigen huis niet winnen van Rapid Leest (1-3). Leest is momenteel vierde met zestien punten, twee minder dan Bonheiden en Merksem. Ook dat laatste team faalde afgelopen weekend. Het geraakte in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen de voorlaatste, Heikant.

Mariaburg zou bij winst, net als vorige week, aan de leiding gekomen zijn, maar, net als vorige week, lukte het opnieuw niet. Deze keer werd er in eigen huis verloren van Walem.

Nieuwe zege voor SK Wilrijk

SK Wilrijk lijkt de smaak van de zege te pakken te hebben. Na de winst van vorige week, werd er ook op de tiende speeldag gewonnen. Wavria was het slachtoffer van dienst (2-4).

Omdat ook rode lantaarn Schriek een puntje pakte (1-1 tegen Gooreind), pakten de laatste drie teams minstens een puntje.

Buren winnen

De buren Kaart en Brasschaat mochten vieren op de tiende speeldag. Brasschaat won met 3-4 op bezoek bij collega-promovendus Wildert terwijl Kaart Tisselt zonder punten achterliet (1-3). Brasschaat heeft in de stand een punt meer dan Kaart.



Tweede B:


Ranst is alleen leider

Ranst heeft na tien speeldagen alleen de leiding in handen. Het bracht zijn verplaatsing naar Linda Olen tot een goed einde (0-2). Verbroedering Balen, tot voor afgelopen weekend medeleider, verloor twee punten in Vorselaar (1-1). Het zakt daardoor naar de vierde plaats.

Merksplas en Vosselaar wonnen namelijk wel en naderen tot op een punt van de leider. Merksplas won op bezoek bij AC Olen terwijl Vosselaar Antonia klopte. Antonia heeft nog altijd geen enkele zege geboekt en blijft laatste.

Oud Turnhout en Poppel pakken punten

Oud Turnhout stond er lang niet zo schitterend voor, maar na enkele zeges lijkt het aan de weg naar boven aan het timmeren te zijn. Rauw, de voorlaatste in de stand, ging op eigen veld onderuit tegen Oud Turnhout.

Poppel pakte onlangs zijn eerste zege. Daar kwam geen tweede winstwedstrijd bij afgelopen weekend, want op bezoek bij Sint Jozef werd er niet gescoord, door beide partijen.

Aansluiting voor Nijlen en Zwaneven

Zwaneven en Nijlen hebben aansluiting gevonden met de sub-top. Zwaneven won op bezoek bij RH Sportief. Nijlen kon in eigen huis dan weer de punten thuishouden tegen Ezaart. Leider Ranst heeft nog wel een voorgift van zes en vijf punten op respectievelijk Zwaneven en Nijlen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties