Bij Genk vinden ze duel met Westerlo cruciaal

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Bij Genk vinden ze duel met Westerlo cruciaal

De wedstrijd tussen Westerlo en Racing Genk is misschien wel dé affiche van de elfde speeldag. Beide teams staan in de subtop van het klassement en een plaats in de top-4 is de inzet vanavond in 't Kuipje.

Zowel Westerlo als Racing Genk zijn in vorm. Dat vertaalt zich ook in het klassement waar Westerlo een zorgeloos seizoen lijkt mee te gaan maken en nu op een zesde plaats staat met twee punten minder dan hun Limburgse tegenstander van vanavond.

"Het wordt vanavond een moeilijke wedstrijd want Westerlo draait onverwachts goed mee bovenaan", zegt Genk-trainer Ronny Van Geneugden op Sporza. "Ze hebben ongetwijfeld veel vertrouwen en hebben bovendien ook niets te verliezen. Het is aan ons om de drie punten te pakken en zo onze goede reeks verder te zetten. Dan kunnen we een kloof slaan met Westerlo. Als we in de top-4 kunnen blijven hangen, is dat fantastisch", besluit Van Geneugden.

Genk-middenvelder Wim De Decker treedt zijn coach bij. "Het wordt een cruciaal duel. Als we winnen, komt er een afscheiding en dan kunnen we over drie à vier weken misschien met de top-3 blijven meedraaien. Dan ziet het er zeker goed uit voor Genk." Genk zal het in Westerlo wel moeten zien te klaren zonder de Israëlische spits Elyaniv Barda. De international zit één weekje op de strafbank na drie gele kaarten. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties