Geen verrassingen in Coppa

Maarten Vandenabeele

In de 1/8e finales van de Coppa Italia hebben de thuisploegen zich geplaatst voor de volgende ronde. Udinese kroop echter door het oog van de naald tegen Reggina.

120 minuten voetbal hadden geen afscheiding gebracht tussen Udinese en Reggina en strafschoppen moesten dus beslissen: pas na 20 penalty's viel het verdict. Tognozzi miste en zo mocht de thuisploeg een ronde verder. Nochtans hadden de bezoekers eerder een grote kans gekregen om de wedstrijd te beslissen. In de 85e minuut haalde doelman Belardi Rakic onderuit: rood voor de keeper en strafschop, maar Halfredsson schoot hoog over. In de eindfase van de tweede verlenging mocht ook Quagliarella met rood van het veld, zodat Udinese de strafschoppenserie maar met zijn negenen haalde.

Sampdoria nam de maat van Empoli uit de Serie B. Samp moest al na goed 35 minuten met zijn tienen verder, na rood voor Dessena, maar Bonazzoli had de Blucerchiati toen al op 1-0 gebracht. Op slag van rusten benutte Fornaroli dan nog een penalty, zodat Samp met een geruststellende 2-0 naar de kleedkamers mocht. Lodi scoorde nog tegen: 2-1.

Napoli was te sterk voor Salernitana. Een own goal van Peccaresi en een doelpunt van Pia zorgden al na 25 minuten voor 2-0. Onmiddellijk na de pauze milderde Di Napoli, 2-1, maar vrijwel meteen antwoordde Hamsik met een gescoorde elfmeter: 3-1. Bij de bezoekers kreeg Pestrin helemaal op het einde nog een tweede gele kaart.