Panathinaikos verplettert rode lantaarn

Michael de Koning
| 1 reacties

Op de elfde speeldag van de Griekse competitie kende Panathinaikos weinig medelijden met Trasivoulos. De laatste in de stand kreeg een droge 3-0 om de oren.

Na de middelmatige prestatie van vorige week tegen middenmotor Larissa , waren de groenwitte troepen uit op revanche. Coach Henk Ten Cate gooide zijn elftal grondig door elkaar. Oostenrijks international Ivanschitz kreeg opnieuw het vertrouwen. Hij bedankte met een vroeg doelpunt. Daarna viel de partij stil. Panathinaikos dreigde sporadisch met afstandschoten van kapitein Salpingidis en Ivanschitz. Na 25 minuten bracht Concalves de bordjes bijna in evenwicht. De Braziliaan trapte de bal hoog over.

Het spitsenduo Salpingidis-Petropoulos kwam steeds beter in de wedstrijd. Tien minuten na rust verdubbelde Petropoulos de score. De Griekse belofte knalde het leer voorbij doelman Kostakis na een prima pass van zijn spitsbroeder. Enkele ogenblikken later rekenden de jongens van Henk Ten Cate definitief af met Trasivoulos. Petropoulos deed zijn kunststukje nog eens over. Hierna controleerde Panathinaikos de wedstrijd tot het eindsignaal

Panathinaikos speelde een goede match en deed vertrouwen op voor de Champions Leaguewedstrijd tegen Inter. In de vaderlandse competitie blijft de kloof met eeuwige rivaal Olympiakos intact. Na elf wedstrijden bedraagt het verschil al zeven punten.