Groep A: Kompany wint in Duitsland

Kevin Van Cutsem
| 1 reacties

In groep A heeft Manchester City de leiding overgenomen van Schalke. De Engelsen, met Kompany aan de aftrap, wonnen met 0-2 in Gelsenkirchen. Santander en PSG deelden de punten.

Schalke 04 - Manchester City

Manchester City, voorlopig grijze muis in Engeland, werd vanavond in Schalke weinig in de weg gelegd. De Duitsers, die in de Bundesliga ook nog niet wisten te overtuigen, konden nooit een vuist maken tegen City. Benjani bracht de bezoekers in de 32ste minuut op voorsprong. In de tweede helft was het helemaal over voor Schalke toen Ireland de score verdubbelde.

PSG – Racing Santander

PSG, het nummer 4 in Frankrijk, kwam via een doelpunt van Kezman op een vroege voorsprong. Luyindula dikte op het half uur de score aan. Maar nog voor rust bracht verdediger Traore met een eigen doelpunt de bezoekers uit Santander opnieuw in de wedstrijd: 2-1. In de tweede helft verspeelde PSG de voorsprong definitief. Het was Colsa die Santander, met Tchité in de ploeg, een punt bezorgde. Iets waar beide ploegen niets mee opschieten.

De ploeg van Vincent Kompany gaat met het maximum van de punten aan de leiding in groep A.