Groep G: Club raakt niet voorbij B-elftal Saint-Etienne

Steurbaut Kersten
| 26 reacties
Groep G: Club raakt niet voorbij B-elftal Saint-Etienne
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge is er niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van het B-elftal van Saint-Etienne. Blauw-zwart bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Een Europese overwintering is nog ver weg.

Om de kansen op een Europese lente gaaf te houden kon Club Brugge best de drie punten pakken tegen Saint-Etienne. Dat was echter niet duidelijk aan het Brugse openingskwartier. Blauw-zwart begon aarzelend aan de wedstrijd en liet het initiatief aan de nummer 20 uit de Ligue 1.
 
Kevin Mirallas en co maakten meteen duidelijk dat het verschil tussen de Franse en Belgische competitie groot is. Zelfs als de rode lantaarn uit Frankrijk een veredeld B-elftal in de wei stuurt. Les Verts lieten het leer goed rondgaan en waren technisch de betere. Stijn Stijnen werd echter niet aan het werk gezet.
 
Club Brugge speelde niet slecht, maar de Belgische competitieleider bracht te weinig om Europees mee te tellen en sprong onzorgvuldig om met de kansen. Bij zijn eerste poging -een knal van ver op de paal- kende Nabil Dirar pech. Niet veel later had hij wél moeten scoren. Wesley Sonck speelde zijn ploegmaat knap vrij voor doel, maar Dirar trapte onbegrijpelijk naast. Ook Ronald Vargas besloot een wenkende kans aan de verkeerde kant van de paal.
Saint-Etienne toonde zich veel efficiënter. Bij de eerste kans voor de bezoekers was het meteen raak. Antolin Alcaraz tikte net voor rust een schot van David Gigliotti, na een knappe actie van de Japanner Daisuke Matsui, ongelukkig in eigen doel. Voor de verdediger al zijn tweede eigen doelpunt van het seizoen.
 
Blauw-zwart kwam na rust agressiever uit de kleedkamer en werd al snel beloond. Vargas glipte door de buitenspelval, wachtte dan heel lang, maar duwde het leer toch tegen de netten. Club drukte even door en eiste een strafschop na handspel van Cédric Varrault. Scheidsrechter Brych weigerde op de Brugse vraag in te gaan. Joseph Akpala kwam een voetje te kort op een voorzet van Sonck en een verre lob van Klukowski belandde op het dak van het doel.
 
Aan de overkant loerde echter het gevaar voor de 1-2. Mirallas gaf zijn landgenoten bijna de doodsteek, maar kopte net over. Stijnen pareerde knap op een schot van Dimitri Payet. Met een slotoffensief ging Club Brugge nog op zoek naar de drie punten, maar kwam niet verder dan steriele druk. Een doelpunt van Joseph Akpala werd afgekeurd voor buitenspel.
 
Club Brugge telt slechts twee punten uit twee wedstrijden en is nog ver verwijderd van een Europese lente. De Bruggelingen moeten nu absoluut hun slotwedstrijd, thuis tegen FC Kopenhagen, winnen. Eerst wacht wel nog een verplaatsing naar Valencia. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties