Geeraerd mist de druk van een trainersjob

Geeraerd mist de druk van een trainersjob

Dirk Geeraerd werd een maand geleden ontslagen als trainer van eersteklasser SV Roeselare. Hoe zou het nu met de oefenmeester zijn die nog geen nieuwe job vond in het voetbal.

"Overdag zit ik tussen vier muren, maar ik probeer het ontslag zo goed mogelijk te verwerken. Je moet je dag goed indelen en zorgen dat je niet de verkeerde kant uitgaat zoals in je bed blijven liggen of op café gaan", aldus Dirk Geeraerd in de krant Het Laatste Nieuws.

"Ik zou Russisch kunnen leren maar ik kan toch geen Russisch tegen mezelf spreken. Ik doe nu alle werkjes die de voorbije jaren zijn blijven liggen zoals het opkuisen van de zolder, helpen met mijn kinderen bij hun huistaken en hobby's. Ik mis echter de prestatiedruk en tijdsdruk van het voetbal", aldus Geeraerd.

"Ik ben ook nog veel bezig met het voetbal en ga vaak nog kijken. Vooral naar beloftenwedstrijden dan. In eerste klasse ga ik niet naar teams die in een mindere periode zitten, anders word je afgeschilderd als lijkenpikker", gaat de ex-oefenmeester van Roeselare verder.

Geeraerd is ook realistisch over zijn toekomst als trainer op het hoogste niveau. "Ik hoop echt dat ik de kans nog een krijg, maar je moet mensen vinden die in je geloven. Is het niet als hoofdcoach, dan misschien als scout of sportief raadgever. Ik moet echter ook realistisch zijn. Er staan genoeg trainers met een veel groter palmares langs de kant. Als ik nu roep dat ik enkel hoofdtrainer wil worden, kan ik nog lang wachten", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties