Internacional eindwinnaar Copa Sudamericana

Mathias Dumarey

Internacional Porto Alegre is de allereerste Braziliaanse club die erin geslaagd is de Copa Sudamericana te winnen. Dat is de equivalent van de UEFA-beker. In de finale versloeg het het Argentijnse Estudiantes.

Internacional had de heenwedstrijd in Argentinië al met 0-1 kunnen winnen. Vannacht volstond een 1-1-gelijkspel om de Copa Sudamericana binnen te rijven. Het is de vijfde internationale prijs in twee jaar die de club in zijn prijzenkast mag zetten.

De wedstrijd brak op het uur open toen Agustin Alayes helemaal vrijstaan de score mocht openen voor de Argentijnse bezoekers. De eindstand na negentig minuten was ook 0-1 waardoor er verlengingen gespeeld moesten worden. De Brazilianen waren de betere ploeg, maar Nilmar kon pas diep in blessuretijd van de laatste verlenging de 1-1 aantekenen.

De Copa Sudamericana werd in 2002 opgericht en nooit eerder kon een Braziliaans team zich plaatsen voor de finale. Internacional pakte in 2006 de Copa Libertadores, het equivalent van de Europese Champions League, de wereldbeker voor clubteams, de Recopa Sudamericana en de Dubai Cup. De ploeg was ook de beste in het staatskampioenschap van Rio Grande Sul.