Rossini: "Ik was al heel blij dat ik mocht beginnen"

Steurbaut Kersten
| 11 reacties
Rossini: "Ik was al heel blij dat ik mocht beginnen"

Giuseppe Rossini stond nog maar voor de derde keer aan de aftrap bij KV Mechelen, maar legde tegen Germinal Beerschot de wedstrijd wel in een beslissende plooi.

Bjorn Vleminckx en Aloys Nong vormden vorig seizoen een gevreesd aanvalsduo bij KV Mechelen. De Kameroener is al een tijdje geblesseerd en Vleminckx liep vorige week tegen zijn derde gele kaart aan. Daardoor kreeg Giuseppe Rossini voor het eerst sinds 30 augustus zijn kans van bij de aftrap.
 
Na een moeizame eerste helft drukte hij na de pauze toch zijn stempel op de wedstrijd. “Een assist geven en het winnende doelpunt maken. Daar ben ik heel gelukkig mee”, reageerde de in Bari geboren Belgische aanvaller. “Ik was al heel blij dat ik mocht beginnen.”
 
De rijzig spits vergt wel een andere aanpak dan pitbull Vleminckx. “We moesten ervoor zorgen dat we met de creativiteit de ballen in de 16 konden krijgen”, legt Peter Maes uit. “Dat is uiteindelijk beslissend geweest in de wedstrijd.”
 
Rossini kopte een inworp van Persoons door tot bij Mununga en knikte een voorzet van Van Goethem tegen de netten. “Ik heb de ballen van de flanken nodig”, bevestigt Rossini. “En nee, bij het tweede doelpunt heb ik geen fout gemaakt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties