De Winter vs. Verbist: Tussen flater en flits

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Winter vs. Verbist: Tussen flater en flits
Foto: © SC

Er was zaterdagavond een belangrijke rol weggelegd voor de doelmannen in Westerlo – Cercle Brugge. De ene flaterde terwijl de andere met een knappe flits zijn ploeg rechthield.

Een uur lang hadden we niet gedacht dat er voor Yves De Winter en Bram Verbist een hoofdrol zou weggelegd zijn in de wedstrijd tussen de anders zo fris voetballende ploegen. De Winter was bijna voltijds werkloos, Verbist moest slechts eenmaal zijn truitje vuil maken.
 
“Stomme fout”
 
Het doelpunt van Rachid Farssi leek de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar een flater van De Winter besliste daar anders over. “Die stomme fout kost ons drie punten”, reageert de Westelse doelman. “Het was een onschuldig schot, maar ik zit er volledig naast en de bal gaat erin. Ik heb er geen verklaring voor. Dat kan gebeuren, maar het is wel het kantelmoment van de wedstrijd.”
 
Bertin Tomou leek in de blessuretijd het foutje van zijn ploegmaat nog goed te maken, maar dan speelde Verbist zich in de kijker. Met een schitterende redding hield hij de Kameroener van de gelijkmaker. “Ik zag de bal heel goed komen”, zegt Verbist. “Het was een heel dankbare bal voor een doelman. Die moet je zeker hebben. Voor de rest heb ik niet veel werk moeten opknappen. Dat zijn nooit makkelijke wedstrijden voor een doelman.”
 
Kop niet laten hangen
 
Verbist had ook nog wat bemoedigende woorden voor zijn collega-doelman over. “Na de wedstrijd ben ik niets gaan zeggen tegen hem. Ik zou dan ook liefst hebben dat ze mij met rust laten, maar Yves blijft een goede doelman en heeft al veel punten gepakt voor Westerlo. Hij mag deze fase niet in zijn kop laten hangen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties