Winteranalalyse G. Beerschot: "Dramatische heenronde"

Dirk Pieters
| 51 reacties
Winteranalalyse G. Beerschot: "Dramatische heenronde"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag is het de beurt aan G. Beerschot en KV Mechelen

14de plaats: Germinal Beerschot
De ploegen in de subtop zijn allemaal aan elkaar gewaagd, wat de strijd des te spannender maakt. De ‘Ratten’ verloren met Hernan Losada hun absolute smaakmaker. In zijn plaats kwam Faris Haroun, het valt af te wachten hoe de ex-Genkspeler aardt in het Antwerpse. Germinal Beerschot kan enkele toppers voor de bijl doen gaan, maar zal daarnaast evengoed punten verliezen tegen de mindere goden.
Germinal Beerschot begon de competitie met twee gelijke spelen tegen Racing Genk en FCV Dender EH. Op de vierde speeldag behaalde het zijn eerste overwinning: de Antwerpse fusieclub versloeg Roeselare met 3-0. Met een vijf op twaalf konden de ‘Ratten’ nog genoegen nemen, maar nadien ging het pas echt bergaf. Maar liefst tien wedstrijden op rij kon Germinal Beerschot niet winnen. In de toppers kreeg het steeds drie treffers te slikken. Pas op Sinterklaas, tegen Moeskroen, werd er voor een tweede keer gewonnen. De laatste twee degradatiewedstrijden tegen KV Mechelen en Tubeke leverden drie punten op zodat Germinal Beerschot in de heenronde maar drie keer de smaak van een zege kon proeven.
Germinal Beerschot mag dan wel onderaan het klassement bengelen, Silvio Proto kan zich niets verwijten. De doelman die op uitleenbasis overkwam van Anderlecht deed het meer dan behoorlijk. Alvast heel wat beter dan zijn ploeggenoten. Proto was ook nog eens goed voor één doelpunt in de wedstrijd tegen AA Gent. De goalie kwam in de allerlaatste minuut mee naar voor en kopte de 2-2 in extremis op het bord.
Aan teleurstellingen bij Germinal Beerschot geen tekort. De inkomende transfers Kevin Vandenbergh, Marco Né, Khalilou Fadiga, Paul Kpaka en Henri Munyaneza haalden nooit het niveau dat van hen verwacht werd. Vooral Fadiga maakte er wel een potje van. De Senegalees verscheen nauwelijks op het veld en als hij dan eens mocht spelen, liet hij zich opmerken door zijn zwakke inzet. Op het einde van de heenronde kwam er dan toch een einde aan de samenwerking tussen Fadiga en Germinal Beerschot.
Iedereen is het erover eens: Germinal Beerschot staat ver onder zijn waarde geklasseerd. Toch bengelt de Antwerpse fusieclub al wel een half seizoen onderaan het klassement. De club zou zich normaal gezien zonder problemen moeten kunnen handhaven, maar toch wil Aimé Anthuenis er graag nog enkele versterkingen bij. Zo trok de club ondertussen Bart Goor aan en als we het Kielse bestuur mogen geloven, zal het niet daarbij blijven. Ook ex-Anderlecht Mark De Man ondertekende ondertussen een contract op het Kiel. Bij de uitgaande transfers viel er al één naam te noteren: de ‘zwarte parel’ Khalilou Fadiga mocht in onderling overleg zijn kastje leegmaken en vertrekken. Paul Kpaka en Henri Munyaneza kwamen dit seizoen amper aan spelen toe en mogen bij een bod ook vertrekken. Ondertussen liet de club weten nauwer te gaan samenwerken met het Hongaarse Ujpest Dosza. In dat opzicht komen de 19-jarige centrale verdediger Zsolt Korcsmar en de 24-jarige middenvelder Tibor Tisza testen op het Kiel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties