Sonck: 'Maxwell maakte meeste indruk op mij'

Philippe Crols
| 13 reacties
Sonck: 'Maxwell maakte meeste indruk op mij'
Foto: © SC

Wesley Sonck speelde in zijn carrière al samen met heel wat goede voetballers. In Het Nieuwsblad kijkt hij terug op enkele periodes uit zijn voetballoopbaan.

De huidige speler van Club speelde onder andere samen met Zlatan Ibrahimovic. "Een geniale gek", weet Sonck. Toch maakte de Zweed niet de meeste indruk op de Rode Duivel. "Maxwell vond ik de beste voetballer waarmee ik ooit samenspeelde. Hij stuurde me onlangs ook nog een sms met kerstwensen", aldus de spits. Ondanks dat Sonck nooit echt doorbrak bij Ajax, lijken ze hem er toch nog niet vergeten te zijn. "Thomas Vermalen en Jan Vertonghen maken me nog regelmatig groetjes over van Ajaxmensen", klinkt het.

Sonck speelde ooit ook eens tegen Zinedine Zidane. "Een grote eer", vindt hij. "Ik weet nog dat ik eens op hem wilde verdedigen met een dubbele schaar, maar hij zette me helemaal in de wind. Een moment om nooit te vergeten", aldus de aanvaller.

Ook over Racing Genk vertelde de spits nog enkele dingen. "Ik had er twee fantastische jaren. Alles liep er perfect. Met een mooi stadion, verwarmde grasmat en de doorgedreven begeleiding van de buitenlandse spelers is Genk een voorbeeldclub in België."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties