Analyse Winteranalyse Lokeren: Sterker dan verwacht

Dirk Pieters
| 0 reacties
Winteranalyse Lokeren: Sterker dan verwacht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staan Lokeren en Moeskroen op het programma.

* VERWACHTINGEN VOOR HET SEIZOEN
 
Lokeren mag zich een van de eerste degradatiekandidaten noemen. Het versterkte zich nauwelijks in de zomer en moet hopen dat het collectief in elkaar klikt of het kan wel eens een moeilijk seizoen worden, net boven of in de degradatiezone.
 
* HEENRONDE
 
Iedereen vreesde voor een moeilijk seizoen voor Lokeren, maar het collectief stond er vanaf de eerste speeldag. Twee overwinningen, twee gelijke spelen en een nederlaag op de eerste vijf speeldagen. Niet echt een slechte start voor de ploeg van trainer Georges Leekens. Net als vorig seizoen mag Lokeren zich nu al de kampioen van de gelijke spelen noemen. Op vijf weken tijd wist de club uit het Waasland vier keer gelijk te spelen en zo zakte het steeds verder weg in het klassement. Gelukkig wist Lokeren zich knap te herpakken met een gelijkspel tegen Standard én een overwinning op het veld van Anderlecht. Ook Club Brugge en Germinal Beerschot gingen onderuit tegen Lokeren. De laatste twee speeldagen van de heenronde leverden opnieuw twee gelijke spelen op.
 
* TOPPER
 
Eén van de revelaties dit seizoen is Ouwo Moussa Maazou. De spits van Lokeren is amper twintig, maar weet het doel al goed staan en ligt zo aan de basis van een voortreffelijke heenronde. Maazou deed totnogtoe elf keer de netten trillen, maar vooral zijn twee treffers op het veld van Anderlecht waren van goudwaarde. Ook doelman Barry Boubacar Copa toonde zich opnieuw een uitmuntend sluitstuk bij de Waaslandse club. Met amper veertien tegendoelpunten heeft Lokeren de beste verdediging van de heenronde.
 
* FLOPPER
 
Ertan Demiri tekende eind juni 2008 bij Lokeren een tweejarig contract met een optie voor twee bijkomende seizoenen, maar de Macedonische international kon de hoge verwachtingen niet inlossen. Demiri kwam nauwelijks aan spelen toe op Daknam. Lokeren deed veel moeite om de aanvallende middenvelder binnen te halen, maar kreeg nog maar weinig in ruil.
 
* HOE MOET HET VERDER?
 
Iedereen voorspelde een moeilijk seizoen voor Lokeren, maar Georges Leekens heeft het toch maar weer gedaan. De Waaslandse club staat op een achtste plaatst op vier punten van het nummer drie Club Brugge. Het is duidelijk dat Lokeren op dat elan wil verder werken. Gelukkig kan Leekens zijn spits Maazou behouden, die vertrekt pas op het einde van het seizoen naar CSKA Moskou. Of die andere spits, Omer Golan, blijft, is een andere vraag. De Israëliër kan rekenen op heel wat interesse. Ondertussen trok Lokeren Dawid Janczyk van CSKA Moskou voor het komende halfjaar aan. (AN)
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties